Balkan-Handball.com

Horvat pred Norvešku: Utakmica različitih rukometnih filozofija!

Reprezentacija Hrvatske izborila je plasman u polufinale! Već u petak očekuje ih meč sa Norveškom, jedinom ekipom koja je zabeležila sve pobede do sada na prvenstvu. Biće to meč koji će odlučivati koja ekipa će u finale i borbu za zlato!  Govorili su samoj utakmici kao i protivniku za medije Luka Stepančić, levoruki bombarder kao i prvi pomoćnik selektora Červara, Hrvoje Horvat. 

Desni bek Hrvatske, Luka Stepančić govorio je uoči utakmice sa Norvežanima i ukazao na njihovu prepoznatljivu igru u tranziciji.

  • Po mom mišljenju sve četiri ekipe su ovde favoriti za zlato. Kako je turnir odmicao najbolje četiri su ostale, pa mislim da favorita trenutno nema. Sada smo na konferenciji rekli da Norveška ima dve, tri stvari koje rade odlično, već par godina, a na ovom prvenstvu pogotovo. Ta njihova tranzicija, visok broj golova i izuzetno su snažni u igri jedan na jedan. A naša prednost svakako je odbrana i mislim da će to biti prava borba.

Prvi pomoćnik Lina Červara, Hrvoje Horvat takođe je poseban značaj pripisao brzi igru Norveške i istakao kako će trčanje u odbranu za Hrvatsku biti od presudnog značaja.

  • Ovo je sudar dve rukometne filozofije. Sigurno da su oni napadački orijentisani, ta tranzicija im je baza i temelj. Završavaju napade veoma brzo i to je ono na šta treba da obratimo pažnju. Brzo vraćanje u odbranu i postavljanje zone, kako bi ih naterali da nas napadaju šest na šest. Sagosen naravno da znamo ko je, ali imaju oni i pored njega veliki broj odličnih igrrača. Bila bi greška pričati samo o Sagosenu, ne može dase uđe u polufinale samo sa jednim igračem. Odbrana mora da nam bude gusta, orijentisana prema lopti. Fanatična borbenost, mora da nam seva iz očiju. Norveška nas se mora bojati sutra.

Utakmica Hrvatske i Norveške na programu je u petak 24. januara od 18 časova u Tele2 Areni u Stokholmu!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *