Balkan-Handball.com

KAKO DO EGIPTA? „Orlovi“ kreću iz pretkvalifikacija – Rivali poznati

Reprezentacija Srbije igraće u pretkvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2021, koje će se narednog januara održati u Egiptu. U aprilskim pretkvalifikacijama naći će se šest poslednjeplasiranih selekcija sa EURO 2020, kao i četiri pobednika prve faze kvalifikacija. To su selekcije Litvanije, Turske, Izraela i Rumunije.

Posle dva kola grupne faze na EURO 2020 jedino je Srbija ostala bez šanse da bude treća u grupi, međutim, gledajući gol razliku jasno je da bi na poslednjem 24. mestu mogle da se nađu selekcije Letonije ili Poljske.

Iako nje detaljno objašnjeno, pretpostavka je da bi ta selekcija činila jedan šešir sa četiri spomenute selekcije, dok bi plasirane reprezentacije od 19. do 23. mesta činile drugi šešir za mečeve koji su na programu od 15. do 18. aprila.

Pet pobednika aprilskog „mini-baraža“ plasiraće se za junski baraž u kome će učestvovati još 13 reprezentacija sa ovog EURO 2020.

Četiri najbolje reprezentacije sa EURO 2020 uz dodatak Danske kao svetskog šampiona, izboriće plasman na SP 2021 koje će se po prvi put održati sa 32 selekcije.

Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

One Comment

  1. Kosta

    13/01/2020 at 20:44

    Za.sramotu I proslavu Crnogoraca su iskljucivo.krivi.trener I igraci. BRUKA.Napolje iz reprezentacije da im nebude kriv.Milo.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *