Balkan-Handball.com

Ljubomir Vranješ posle Mađarske: Nećemo praviti dramu posle prvog poraza

Doživela je rukometna reprezentacija Slovenije prvi poraz na Evropskom prvenstvu, a bolji od njih bili su Mađari posle sat vremena rukometa. Ovaj izgubljeni meč znatno je zakomplikovao situaciju u Malmeu, gde se za sada samo zna da Norveška ide u polufinale, sve ostalo je otvoreno. Ukazivali su Slovenci da najviše pažnje treba usmeriti ka Bence Banhidiju, pivotmenu Pik Segeda, ali on je danas bio jednostavno neverovatan. Imao je šut iz igre 90% odnosno 9/10 i sjajnom igrom u odbrani doneo novu pobedu svojoj ekipi.

Utiske o današnjem meču za medije je izneo selektor Slovenije, Ljubomir Vranješ rekavši da od ovogporaza ne treba praviti dramu. 

  • Izgubili smo jedan meč na Evropskom prvenstvu i zbog toga nećemo praviti dramu. Nastupamo na najvećoj rukometnoj sceni, u budućnosti ćemo i pobeđivati ali i gubiti. U prvom poluvremenu igrali smo zaista dobro. Jednostavno nismo našli ritam početkom drugog dela igre. Bilo je previše grešaka u napadu, da bi se pobedila jedna dobra Mađarska i njena odbrana. – zaključio je Ljubomir Vranješ

Podsetićemo vas da su pred Slovencima odlučujuće bitke za prolaz u polufinale, a prva je već u utorak protiv Portugala direktnog konkurenta za narednu fazu takmičenja. Taj meč je na programu od 16 časova u Malme Areni!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *