Balkan-Handball.com

Najava dana: Mogu li Šveđani da savladaju Norvešku? Da li se nastavlja portugalska rapsodija?

 

U subotu su nam Hrvati i Nemci priredili rukometni spektakl, a u nedelju nas očekuju nove tri utakmice druge faze Evropskog prvenstva. Prvi na teren će Island i Portugal, potom Slovenija i Mađarska. Program zatvaraju Švedska i Norveška. Dakle publika će moći da uživa u Malmeu!

Portugal – Island

Malme, 19.01. 14:00h

Obe reprezentacije iznenadile su Evropu dobrim partijama na turniru, posebno Portugal! Može se reći da su Portugalci eliminisali Francusku, a island Dansku, dakle najveće favorite za osvajanje trofeja. Ipak danas će te dve reprezentacije odmeriti snage u Malmeu. Poraz Islanđanima znači i kraj snova o polufinalu, dok bi pobeda Portugal dovela na prag prolaska dalje i verovatno do utakmice sa Slovencima, koja bi odlučivala ko će u polufinale. Igrale su ove dve reprezentacije u prošlosti sedam puta, Island je bio bolji u četiri, a Portugal u tri navrata. Poslednje mečeve su igrali 2016. u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, zbog ubedljivije pobede Island je prošao dalje. Motor ostrvske države svakako je srednji bek Barselone, Aron Palmarson. Sa druge strane Aleksis Borhes pivotmen Porta igra na vrhunskom nivou i drži odbranu Portugala na visokom nivou. Po svemu što smo do sada videli od ovih ekipa, očekuje nas vrhunska utakmica

Švedska – Norveška

Malme, 19.01. 18:30h

Derbi Skandinavije, ali i čitavog Starog kontinenta. Odigrale su ove dve ekipe 17 susreta u istoriji, a u poslednjih pet Norveška je uvek slavila. Danas su ponovo favoriti, Norveška igra najbolji rukomet na prvenstvu i svakog protivnika do sada su dobili s pola gasa. Međutim ono pravo dolazi sada. Igraće protiv ranjenog protivnika, kojem je ponos povređena. U njihovoj jazbini! Pred njihovim navijačima! Biće tu svega….Nema potrebe spominjati kakav je igrač Sander Sagosen, koji je postigao 34 gola u dosadašnjem delu prvenstva i to sve uz 72%, na golu je sjajni Bergerud. Kod domaćina, pivotmen Andreas Nilson i Ekdal du Ric postigli su po 17 golova. Ono što najviše iznenađuje jeste loša forma MVP-a prethodnog EURA iz Hrvatske, Džima Gotfridsona. Ako on danas proradi možda Švedska i ima čemu da se nada. Ono što je sigurno, to je da će ovo biti još jedan rukometni spektakl!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *