Balkan-Handball.com

Vranješ posle 4. mesta na EP: „Nije kraj, ovo je početak jedne lepe priče“

Selekcija Slovenije izgubila je od Norveške u utakmici za treće mesto na Evropskom prvenstvu, te su izabranici Ljubomira Vranješa na kraju kontinentalni šampionat završili kao četvrta reprezentacija. Međutim, i pored dva poraza u utakmicama za medalju, selektor selekcije sa Balkana je zadovoljan učinjenim, i ističe da je ovo tek početak jedne lepe priče. 

  • „Danas nismo imali snage za 60 minuta borbe. Ako nema energije, onda nema ni mudrosti, ni glave. Pokušao sam da menjam, da rasporedim minute, ali nije urodilo plodom. razočarani smo, to je normalno, uvek sako želi da pobedi. Gledavši ceo turnir, mogu da zaključim da su uradili fantastičan posao, tako da ova dva poraza ne bi trebalo da pokvare sliku koju smo gradili. Ponosan sam na moje igrače. Ovo nije kraj, ovo je tek početak jedne nadam se lepe priče. Mnogo toga nas čeka da uradimo zajedno“, istakao je selektor reprezentacije Slovenije Ljubomir Vranješ. 

Desni bek slovenačkog nacionalnog tima Jure Dolenec takođe je potvrdio reči selektora da on i njegovi saigrači iza sebe imaju jako dobar turnir, te da ispred sebe imaju još mnogo posla.

  • „Četvrto mesto je sjajan rezultat, ali smo u glavi svi imali zlato. Juče, nažalost, nismo uspeli da uradimo ono o čemu smo sanjali protiv Španije. Današnji meč bio je potpuno drugačiji, za oba tima, koja nisu bila na svom maksimumu. Oni su bili strpljiviji i spremni da šutiraju posle minuta provedenog u napdau, ali mi nismo i nismo iskoritili 100% prilike. Moramo biti ponosni na ovo, ako pogledamo gde smo bili šest meseci ranije, odnosno pre mesec dana kada nismo imali selektora, a gde smo sada“, rekao je Dolenec. 

Organizator igre koji iza sebe, prema mnogim mišljenjima, ima turnir života Dean bombač poručio je nakon poraza u utakmici za treće mesto da je previše imati četiri utakmice u pet dana, ali i da će se on i njegovi momci vratiti po ono po šta su došli.

  • „Četiri utakmice u pet dana? Mnogo je, zaista, ljudi smo, a ne roboti. Nemam takav igrački kadar da možemo da kombinujemo 20 igrača. Tim je konstantno rastao, pokazao je karakter, i odgovornos prema grbu koji nosi. U ovom trenutku, tri tima su bolja od nas, ali verujem da smo veoma, veoma blizu njima. Vratićemo se po ono po šta smo došli“, zaključio je iskusni srednji bek PIK Segeda i slovenačke reprezentacije Dean Bombač. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *