60 dana do EHF EURO 2012 - Tasa "preživeo" stampedo u Nišu - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa 60 dana do EHF EURO 2012 – Tasa "preživeo" stampedo u Nišu

60 dana do EHF EURO 2012 – Tasa "preživeo" stampedo u Nišu

0 komentar

 Opšta pomama za Tasom u Nišu, reprezentativke Srbije Andrea Lekić i Katarina Tomašević u Delta sitiju uživale u igri sa devojčicama beogradskih klubova, u Vršcu takmičenje u izvođenju sedmeraca, a u Novom Sadu je izmeren najjači šut.

Sve to na obeležavanju 60 dana do početka Evropskog prvenstva.

Kada se na prve taktove himne „Nikad ne zaboravi“ pojavio orao Tasa – zvanična maskota šampionata starog kontinenta. Oko 250 dece ispred Kalče je u stampedu pojurilo ka njemu. Želeli su da ga dodirnu, da se igraju sa njim, da vide ko se to krije u kostimu. Jedna devojčica se čak i rasplakala jer jedina nije uspela da ga dodirne. Ali, Tasa, kao Tasa našao je vremena i za nju. Celom tom metežu i jurnjavi za Tasinnom pažnjom složno su se pridružili i legendarni Časlav Grubić i Ljuba Pavlović.

U Beograadu pažnju devojčica privlačile su vedeta mađarskog Đera i kapiten ženske reprezentacije Andrea Lekić i golman Katarina Tomašević.

– Drugi deo Lige šampiona mi počinje u februaru, ali nadam se da ću ugrabiti vreme da pogledam makar jednu utakmicu, i to onu za najsjajnije odličje i podržim naše – istakla je Andrea Lekić.
Andrea trenutno zbog povrede leđa nije sa reprezentativkama na Kupu karpata,ali je u atrijumu Delta sitija uživala u druženju sa devojčicama triju beogradskih klubova, Novog Beograda, Feniksa i Crvene zvezde i deleći autograme.

-Mnogo mi se dopada da provodim vreme sa decom i sama promocija Evropskog prvenstva. Stvarno je potrebno da se ljudi upoznaju sa činjenicom da smo domaćini tako velikog događaja, a i ovim klinkicama mnogo znači.

Koleginica iz reprezentacije Katarina Tomašević uživa u majčinstvu, ali je vrlo rado pristala i da stane na gol, strpljivo delila autograme čak i na majušnim papirićima.

-Uživam u ovome, treba raditi na promociji rukometa jer i naše Svetsko prvenstvo je samo godinu posle muškog Evropskog. Mislim da momci mogu uz pomoć publike da stignu daleko. Svaka reprezentacija domaćin ima taj vetar u leđa i gotovo po pravilu osvaja medalje. Nadam se da će to i sa nama biti slučaj.

U Novom Sadu je izmeren najjači šut,a kod devojaka imaju ga Marija Dmitrović iz ŽRK Vojvodina, Stefan Ranisavljević iz OŠ „dositej Obradović“ ujedno i polaznik kampa „Rastimo“ i u konkurenciji najstarijih učesnika Nemanja Uščumlić iz gimnazije „Isidora Sekulić“.

U Vršcu u šutiranju sedmeraca nakjuspešniji su bili devojčice iz OŠ „Mladost“, a kod dečaka OŠ „Paja Jovanović“ i na dar dobili dresove reprezentacije. Sve to uz podršu igrača pančevačkog Dinama Miljana Bunjevčevića i Dalibora Bretija, a u ulozi sudije bio je trener Igor Šulović.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball