Ademar Leon želi ruskog "centra" - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Ademar Leon želi ruskog „centra“

Ademar Leon želi ruskog „centra“

0 komentar

Ademar Leon je tokom letnje pauze pretrpeo velike izmene u igračkom kadru. Napustila ga je većina vodećih igrača, među njima i Dalibor Čutura i Venio Losert, tako da je malo ostalo od tima koje je protekle godine bio na korak od iznenađujućeg plasmana na Finalni turnir Velux Lige šampiona.

Dolazak trofejnog trenera Manola Kadenasa je ipak bio znak da će popularni klub iz Leona zadržati ambicije da ostane u „gornjem domu“ španskog rukometa. Posle dolaska velikog broja mladih i neafirmisanih igrača, među kojima su i momci sa ovih prostora, Đorđe Golubović, Vladimir Vranjes, Matej Ašanin i Faruk Vražalić, pred sam početak sezone, Manolo Kadenas je izrazio želju da na probi vidi jednog od vodećih beach handball igrača Evrope, Rusa Aleksa Tatarinceva.

Široj rukometnoj javnosti je ovaj 20-godišnji i 2.08m visoki bek relativno nepoznat, ali je dobro znan u rukometu na pesku, gde je prošle godine kao član ruske reprezentacije sa kojom je osvojio srebrnu medalju na EP u Umagu, bio i proglašen najboljim pivotom Evropskog prvenstva, dok mu je ove godine pripala titula najboljeg igrača klupskog prvenstva Evrope (EBT Master) koje je održano u portugalskoj Lagoi.

Tatarincev je član ekipe „Dinamo Viktor, dok u rukometu na pesku nastupa za „Ekaterinodar“. Poslednjih par nedelja se nalazi pod lupom Kadenasa, kome je preporučen od strane bivšeg desnog beka „Barse“, a sada igrača berlinskih „Lisica“ Konstantina Igropula. Trener „Reale Ademara“ želi da dovede mladog igrača na višenedeljnu probu, kako bi se uverio u njegove rukometne kvallitete. Svi koji su na peščanim terenima gledali visokog Rusa veruju da će zadovoljiti i zahteve koje postavlja igranje u jednom kvalitetnom klubu ASOBAL-a i da mu igranje u Leonu može doneti sjajnu promociju u svet prepoznatljivih i slavnih rukometaša.

X.Q

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball