ANDERSON ODLUČIO: Flensburg prvak Evrope! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa ANDERSON ODLUČIO: Flensburg prvak Evrope!

ANDERSON ODLUČIO: Flensburg prvak Evrope!

Marko Marjanović
0 komentar

 

Opet čudo. I opet preokret. Kao i prošle sezone, autsajder fajnal – fora dolazi do naslova. U uzbudljivom nemačkom finalu, Flensburg je savladao Kil rezultatom 30:28 (14:16) i tako po prvi put u svojoj istoriji osvojio EHF Ligu šampiona. Odlučio je neverovatni švedski golman Matijas Anderson, zahvaljujući kojem je Flensburg nadoknadio minus šest iz rane faze meča i na čijim je krilima četa Ljube Vranješa dosanjala san.

Već na samom početku videlo se da Kil ima značajnu prednost u svežini. Vujin se odlično snašao protiv odbrane 6-o, a Gislasonova 3-2-1 neutralizovala je protok lopte Flensburga, i prouzrokovala brojne kontre, najjače oružje „Zebri“. Već u šestom minutu bilo je 4:1, a u devetom 6:2, kada je Sigurdson realizovao jedni od mnogih svojih kontri. Isti igrač je na isti način povisio na 8:3 u 11-om minutu, kada Vranješ traži prvi predah. Nastavio je Kil po starom,  ponovo je Sigurdson neuhvatljiv u tranziciji, 11:5. U drugom delu prvog poluvremena razbranio se i Anderson. Najviše zahvaljujući njemu tim sa severa Nemačke pravi seriju od 3:0 i smanjuje na 12:9, za prvi tajm-aut Gislasona.  Do odmora je Flensburg uspeo da smanji na 16:14. Briljirali su švedski golmani na obe strane, Sjojstrand je ubeležio devet intervencija, njegov stariji kolega jedno više.

RAMPA ANDERSONA

„Ubacio je Anderson u petu“ na početku nastavka. Bravura za bravurom ostavljala je bez daha rukometni svet, a njegovom nadahnuću pridružili su se Flensburgovi Danci. Cepelin Svan Hansena i Egerta doneo je prednost po prvi put, 20:19 u 37. minutu. Anderson zaustavlja Vinčeka, a Glandorf nastavlja seriju za 21:19. Petim golom Svan Hansen je povisio na 23:20 u 44., a briljantni kreator Mogesen na 25:21 u 47. minutu. Razbranio se i Palička, koji je u međuvrmenu zamenio Sjostranda i omoućio svom timu da smanji na 26:25, ali Egert i Gotfridson vraćaju na 28:25, šest minuta pre kraja. Dva minuta pre kraja, Marko Vujin smanjuje na 29:28 i budi poslednju nadu Kilu, ali je Glandorf pogodio, Anderson odbranio Palmarsonu, što je označilo početak slavlja Flensburga, novog prvaka Evrope.

Flensburg – Kil 30:28 (14:16)

Sedmerci:    Flensburg 1/1, Kil /

Isključenja: Flensburg 8, Kil 4 minuta

Flensburg:

Anderson 20 odb, Rasmusen, Bogunović, Egert 8, Glandorf 5, Gotfridson 2, Gustafson, Hajnl 1, Karlson, Knudsen, Mogesen 4, Nenadić, Radivojević, Svan Hansen 7, Vajnhold 4, Vane

Kil:

Sjostrand 11, Palička 3, Ekberg 5, Žaluz 1, Jiha 3, Klajn, Lauge, Palmarson 6, Sigurdson 5, Šprenger, Toft Hansen 1, Vujin 5, Vinček 1, Cajc 1

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball