Balkan-Handball.com

NAPOKON: Eurofarm Pelister kreće nakon osam meseci, u kompletnom sastavu napada Gudme! (Video)

U utorak od 18.45, napokon će početi sezona i za ekipu Eurofarm Pelister. Makedonski vicešampion će u pomenutom terminu gostovati Gudmeu u Danskoj, u okviru drugog kola Grupe D Lige Evrope. Podsetimo, meč prvog kola protiv Tatabanje je odložen zbog pandemije koronavirusa u mađarskom sastavu.

„Zeleni“ još uvek nisu odigrali zvaničnu utakmicu u ovoj takmičarskoj godini, pošto su se bez kvalifikacija plasirali u grupnu fazu novoformiranog Evro takmičenja, što praktično znači da su bez zvaničnog meča čak osam meseci. Izabranici Željka Babića će u jakoj konkurenciji Gudmea, Kadetena, Rajn Nekar Levena, Trimo Trebnja i Tatabanje pokušati da zauzmu jedno od prva četiri mesta koje vode u narednu fazu.

Danski tim je u prvom kolu ostao bez bodova u kontroverznom meču sa Kadetenom u Švajcarskoj, a Eurofarm Pelisteru će se suprotstaviti bez startnog srednjeg beka, iskusnog reprezentativca Mortena Olsena. Međutim, kapiten makedosnkog sastava Gradimir Čanevski smatra da bi to mogla biti prednost, a ne hendikep za Gudme.

Srednji bek Josip Perić kao najbolju karakteristiku Gudmea ističe mladost i brzinu, a ključ uspeha vidi u odbrani svog tima.

Dobra vest je da su svi testovi u Eurofarm Pelisteru negativni, i da je tim u kompletnom sastavu otputovao u Dansku.

EUROFARM PELISTER

 1. Gradimir Čanevski (kapiten)
 2. Blagojče Trajkovski
 3. Nikola Markovski
 4. Tomislav Kušan
 5. Marin Vegar
 6. Miloran Kukoski
 7. Stipe Mandaliniќ
 8. Neven Stjepanoviќ
 9. Martin Velkovski
 10. Mateo Mareš
 11. Goce Ojleski
 12. Bojan Madžovski
 13. Mirko Radoviќ
 14. Nenad Kosteski
 15. Mario Tankoski
 16. Josip Periќ

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *