Babić pred Kadeten: Karakterom i željom nadomestiti nedostatak treninga! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Babić pred Kadeten: Karakterom i željom nadomestiti nedostatak treninga!

Dugo se čekalo na prvu, a potom i na drugu utakmicu Eurofarm Pelistera u novoj sezoni. „Zeleni“ će u utorak od 18.45 igrati prvi put na svom terenu ove takmičarske godine, kada će u okviru 3. kola EHF Lige Evrope dočekati švajcarski Kadeten Šafhauzen.

Trener Željko Babić našao se u nezavidnoj situaciji po povratku svojih igrača sa reprezentativnih obaveza, tako da nije imao dobre uslove u pripremi za duel u kojem makedonski viceprvak ima imperativ pobede, kako bi osvojio prve bodove i učinio važan korak ka plasmanu u narednu fazu.

-Situacija po povratku igrača sa EHF nedelje nije bila nimalo jednostavna, pošto su neki bili zaraženi koronavirusom, zbog čega nismo mogli da treniramo i bolje se pripremimo. Skupili smo se u punom sastavu tek pre tri dana, i odradili tri treninga. Moraćemo maksimalnim angažmanom, karakterom i željom da nadomestimo nedostatak adekvatne pripreme za utakmicu – rekao je Babić,  a potom analizirao narednog protivnika. 

-Analizirali smo Kadeten, gledali smo njihov meč protiv GOG-a u Ligi Evrope koji su dobili, kao i nekoliko njihovih utakmica u švajcarskom šampionatu. Mogu reći da se radi o jednoj defanzivno vrlo čvrstoj ekipi sa dobrim kontra napadom. To je njihova glavna karakteristika, na koju ćemo morati obratiti posebnu pažnju u utorak. dok ćemo mi morati biti strpljivi u našem napadu  – konstatovao je hrvatski stručnjak.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *