Babić pred Nim: Mentalno smo jako čvrsti, želim potpun fokus na zadatke! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Babić pred Nim: Mentalno smo jako čvrsti, želim potpun fokus na zadatke!

Babić pred Nim: Mentalno smo jako čvrsti, želim potpun fokus na zadatke!

Marko Marjanović
0 komentar

Posle četiri utakmica u sedam dana – tri u domaćem prvenstvu i jednu u SEHA ligi, došlo je vreme i za novi evropski izazov Eurofarm Pelistera.

Silno oslabljen odsustvom Perića, Maraša i Obradovića, makedonski vicešampion će u okviru sedmog kola EHF Lige Evrope gostovati Nimu u Francuskoj (18.45).

Tim iz Bitolja je već obezbedio plasman u „nok-aut“ fazu, nalazi se na drugom mestu sa bodom manje od večerašnjeg rivala, međutim, trener Željko Babić tu činjenicu vidi kao opasnost od podsvesne reacije i opuštanja svojih momaka.

To jeste dobro za klub i našu budućnost, ali nije dobro za igrače, jer u podsvesti znaju da su obavili najveći deo posla. Međutim, ovo ne sme da bude kraj. Moja je obaveza da im usadim mentalitet vrhunskog sportiste, koji razmišlja samo o svakoj narednoj utakmici, a ne o tome šta je bilo pre tri ili pet dana. 

U prvom kolu takmičenja, Nim je jesenas prilično lako slavio u Bitolju. Ipak, posle te utakmice, forma Eurofarm Pelistera je krenula uzlaznom putanjom, dok je Nim beležio promenjive rezultate.

-Oni su fizički jaka ekipa, puno trče i igraju jedan na jedan. Igraju snažno, karakteristično francusko prvenstvo. U prvom delu sezone smo protiv njih odigrali svoju najlošiju utakmicu. Imali su izrazito raspoloženog golmana, koji nam je uz to i dao tri gola. Nismo imali šanse protiv tako moćne ekipe, međutim, mislim da će sada biti drugačije. 

-Trenutno smo mentalno jako čvrsti i spremni. Moramo biti taktički disciplinovani i fokusirani tokom svih 60 minuta. Ne smemo zaboraviti njihove karakteristike, uz potpunu koncentraciju na zadatke od strane svakog igrača. Verujem da možemo do pozitivnog rezultatarekao je Babić.

Uz meć sa Nimom, makedonski predstavnik će do kraja grupne faze igrati još sa Kadetenom i AEK-om kod kuće, odnosno sa Tatabanjom u gostima.

1.Nimes6411172:1529
 
2.Eurofarm Pelister6321170:1538
 
3.Sporting6312176:1727
 
4.Kadetten6222165:1676
 
5.AEK Athens6204172:1744
 
6.Tatabanya6105152:1892

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball