BARSA KREĆE, SKEPSA OSTAJE, Ćavi Paskval: Ko nam garantuje da nećemo stati za tri nedelje? – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

BARSA KREĆE, SKEPSA OSTAJE, Ćavi Paskval: Ko nam garantuje da nećemo stati za tri nedelje?

Sve je glasnija skepsa koju pokazuju važni ljudi u rukometu, a odnosi se na mogućnosti održavanja sezone 2020/2021 u formatu u kome smo navikli.

Tako je i trener španske Barselone, Ćavi Paskval, koji započinje pripreme sa svojim timom, izrazio nezadovoljstvo pripremljenim kalendarom, nazvavši ga i „ludim“. Pored opravdane bojazni od samog korona virusa, trener koji je sa Barselonom dva puta podizao pehar EHF Lige šampiona 2011. i 2015. godine, zapitao se i za stanje igrača posle ovakve pauze, a koji bi morali da započnu takmičenja drugog (ASOBAL), odnosno, 16. septembra (EHF Liga šampiona):

  • Šta god da je isplanirano danas, niko nam je može garantovati da se to neće sutra promeniti. Nisam siguran da možemo početi takmičenja kako su zakazana. Nisam siguran ni da ćemo moći da igramo Final4 EHF Lige šampiona u decembru. Moramo da budemo u karantinu, da vidimo da li momci mogu da igraju rukomet i pod kojim uslovima. Zbog ovakvog kalendara ne možemo ništa da uradimo, razvoj situacije određuje sve – kaže „Paski“ i dodaje: 
  • Ako ispratimo ovakav kalendar, to je ludo. Nema odmora za igrače. Imate takmičenja reprezentacija, klupska takmičenja, igrači će morati da se oporave, ali neće moći jer će još utakmica biti u tom periodu. Veoma sam zabrinut, ali moraćemo da inoviramo neke stvari u treningu i takmičenju. Moramo da vidimo kako da ne izgubimo sezonu, a u trenažnom procesu da budemo pažljivi jer će opterećenje biti neverovatno – dodaje Paskval.

BARSELONA KREĆE TREĆEG AVGUSTA

  • Razmišljati unapred je teško, jer možda sada počnemo pa prekinemo rad za tri nedelje. Takmičenja su blizu, morate da pripremite igrače, ali biće ovo čudna godina. Moramo da testiramo fizičku spremu igrača, ali pre svega, da radimo testove vezane za korona virus. Kada budemo imali rezultate, započinjemo sa treningom – jasan je trener Barselone. 

Xavi Pascual not optimistic about season: It’s crazy to follow this calendar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *