Ćavi Paskval: Spremamo se za ovo od septembra – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Ćavi Paskval: Spremamo se za ovo od septembra

Prvo poluvreme dvomeča pretkola baraža između Makedonije i Rumunije počinje u četvrtak od 19.00 u Skoplju. Dovođenje Ćavija Paskvala na mesto selektora dovoljno govori o ambicijama Rumuna da ponovo postanu redovan učesnik velikih takmičenja, ali su oni svesni da će im Makedonija biti teška prepreka.

Španski stručnjak, koji predvovi i Dinamo iz Bukurešta, ovako je najavio prvi duel:

-Još od septembra radimo naporno i pripremamo se za ovo. Najveći deo tima već dobro zna šta treba da radi. Svesni smo koliko će biti teško protiv reprezentacije Makedonije. Radi se o kvalitetnijem sastavu, sa velikim iskustvom, ali, moji momci žele velike rezultate.

-Atmosfera u timu je odlična, jedini problem je što imamo povređene igrače, pa sam bio prinuđen da napravim nekoliko rotacija. Imamo rešenja, i to je jako dobro. U Makedoniji nas čeka paklena atmosfera. spremali smo se za to. Jasno nam je da ne možemo proći dalje ako ne napravimo dobar rezultat u Skoplju – zaključio je Paskval.

Veliki hendikep za Rumune biće izostanak dva ponajbolja beka, Šimikua i Grigorasa. Revanš meč igraće se u nedelju u Bukureštu, a pobednik ovog dvomeča će se sredinom aprila boriti sa Češkom za odlazak na SP.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *