Barsa slavila na turniru u Kilu - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Barsa slavila na turniru u Kilu

Barsa slavila na turniru u Kilu

Marko Marjanović
0 komentar

U sredu je u Kilu odigran pripremni turnir pod nazivom “ Unser Norden Kup“, na kojem su pored domaćina učestvovali Barselona i Lajpcig. Po trijagonal sistemu, mečevi su igrani dva puta po 20 minuta, a najviše uspeha imala je Barselona.

Nakon sigurne pobede protiv Lajpciga, 31:21, Katalonci su slavili i protiv nemačkog prvaka, rezultatom 21:16 (9:7), pred 8 200 navijača.

Kil je ranije imao dosta problema sa Lajpcigom, na poluvremenu je gubio sa 13:12, ali je na kraju Gislasonov sastav pobedio, 24:21.

Barselona je osvojila ovaj turnir prvi put (ovo im je bilo drugo učešće). Tako j tim Ćavija Paskvala napravio odličnu uvertira za sezonu u kojoj će pokušati da preslikaju prethodnu, kada su osvojili svih sedam trofeja za koje su se borili.

U odlučujućoj utakmici protiv Kila, briljirali su Kiril Lazarov sa pet golova i Gudjon Valur Sigurdson, doskorašnji član „Zebri“, koji je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Za najboljeg golmana izabran je novi čuvar mreže Kila, Nikolas Kacijanis (11 odbrana protiv Barse).

U pobedi aktuelnog prvaka Evrope nad najboljim timom Nemačke, Kopljar je postigao dva gola, Lazarov pet, a Šarić je ubeležio sedam odbrana. Kod Kila, Duvnjak i Vujin pogađali su po četiri puta.

Foto: THW – Kiel Handball

 

 

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball