„BENGA BOYS-i II„ idu na zlato – Mađari u suzama! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa „BENGA BOYS-i II„ idu na zlato – Mađari u suzama!

„BENGA BOYS-i II„ idu na zlato – Mađari u suzama!

0 komentar

Kim Anderson vrišti od sreće, Kalman na kolenima u suzama, a ostatak ekipe leži na junaku utakmice, golmanu Matijasu Andersonu. Pogađate, Švedska je u finalu Olimpijskih Igara, a ono što Stafanu Olsonu i Oli Lindgrenu kao članovima čuvene postave „Benga Boys-a“ nije uspelo, možda će već u nedelju! Šveđani su u polufinalu ostavili Mađare 27:26 (15:12) u suzama. Nisu Mađari mogli da probiju iskusnog golmana Skandinavaca, iako su imali pet napada da izjednače u poslednjih nekoliko minuta. Ispromašivali su se Ivančik i Haršanji, a Ekdal Du Ric, razbio je svaku nadu na 20 sekundi pre kraja.

Kontrolisali su Šveđani rezultat tokom čitavog meča. Sa plus tri na poluvremenu, raspoloženim Kimom Anderson, Ekbergom i Kalmanom, držali su igrači „tri krune“ inicijativu do 38. minuta (21:17), kada su usledila tri vezana gola Mađara za prvi priključak (21:20). U napadu Mađara, jedini raspoloženi igrač, bio je Gabor Čašar, koga su Šveđani pokušali da stave „pod ključ“ igrajući 5-1 sa specijalistom Kalmanom. Ako i srednjeg beka Vesprema nisu mogli, a ono su se Laslo Nađ (0/6) i srpski „dželat“ Tamaš Močai (1/5) pošteno obrukali.

U poslednjih 15 minuta, Šveđani su ostali bez Dalibora Dodera, koji je povredio mišić i napustio halu, što se osetilo u napadu. Poslednji put na +3 (24:21), odveo ih je omaleni Petersen. Stali su bez Dodera, ali Mađarima se povredio Čašar, pa su napadi „kao bez glave“ išli sa jedne na drugu stranu. Lucidni Lekai je postigao gol za 25:24 u 54. minutu. Na sledeći se čekalo čitava četiri minuta, kada se Kim Anderson digao i pocepao mrežu Fazekaša. Na semaforu dva minuta i 14 sekundi do kraja, nije obećavalo da će se Mađari izvući…

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball