Balkan-Handball.com

Benjamin Burić na zemlji: Pobedu nad Kilom branimo u Balingenu

Bosanskohercegovačkoj reprezentativnoj jedinici, Benjaminu Buriću, bila su potrebna 120 minuta u najjačoj ligi na svetu – DKB Bundesligi, da postane tema broj 1. Dvadesetšestogodišnji momak iz Maglaja, sa svojim Veclarom, bacio je na kolena Kil 27:24, koji je i simbolično na golu imao bivšu jedinicu Veclara, Andreasa Volfa, i još jednog iz TOP 10 probranog društva na planeti, Niklasa Landina:

  • Ovakav start nisam očekivao – kaže bivši čuvar mreže Maglaja, Izviđača, Borca i Gorenja za Balkan-Handball.com:
  • Trebali smo bolje da prođemo protiv Berlina, ali dobro. Treba sve zaboraviti i skoncentrisati se na sledeću utakmicu u Balingenu, kako bi se ovaj trijumf nad Kilom isplatio.

Momak koji je bio odličan na SP 2015 u Kataru u dresu BIH, prezadovoljan je novim klubom:

  • Sve je odlično organizovano. Svake godine se ide stepenicu gore. Mnogo se trude, dvorana je stalno puna, navijači uživaju u utakmicama. Iskreno, uživam i ja pred ovakvom publikom – kaže Burić i spominje i trenera golmana i asistenta šefu struke, zemljaka, Jasmina Čamdžića:
 – Sa Jaskom imam odličan odnos, pričamo o svemu. Odličan je trener golmana. Mnogo mi pomaže savetima i na samim treninzima – zaključuje Burić javljanje posle velike pobede nad Kilom.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *