Darko Stanić o nastavku karijere: Bliski Istok ili oproštaj – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Darko Stanić o nastavku karijere: Bliski Istok ili oproštaj

Čuvar mreže Al Sada, Darko Stanić, nije mogao da spreči poraz u polufinalu IHF Supe Globa 2016 od nemačkog Berlina. Ovako je srpski „ministar odbrane“, video nastupe svog instant tima u Duhailu, ali i govorio o nastavku karijere za Balkan-Handball.com:

  • Ova ekipa je počela pripreme u julu, a nas dosta je došlo sa strane na kratak period, tako da smo igrali bez sistema. Suviše smo igrali individualno. Nadali smo se da neko može da odigra perfektno, da povuče ekipu, ali se to nije desilo.

Stanić je prošle sezone bio prva zvezda katarske lige braneći boje najboljeg tima, El Džaiša, za koji, i pored želje kluba da ga zadrži, najverovatnije zbog pravila neće moći dalje da igra…

  • Bila je fenomenalna sezona. Veoma posebna. Poklopile su se stvari.  Bilo je predivno, međutim, svi imaju svoje planove i ciljeve. Još uvek ne znam da li ću nastaviti karijeru ili ću je prekinuti. Zavisi od ponude i pravog izazova.

ŽAO MI JE METALURGA

Dok se razgovor vodio, u Skoplju su igrali Metalurg i Vardar…

  • Svi smo vezani emotivno za tu prošlost.  Čovek pojma nema šta će da se desi sutra. Često se mnogo šta izjalovi. Dok sam igrao u Skoplju mislio sam da ću tamo završiti karijeru. Žao mi je. Mnogo mi nedostaje sve to, atmosfera, takvi derbiji kao što su ih igrali Metalurg i Vardar. To je bila posebna priča. I sada igraju, i to se zove derbi, ali to je daleko od onoga što je bilo. Žao mi je što je Metalurg otišao par nivoa niže. To je loše za Makedoniju, ali i Balkan, i čitavu Evropu. Ali, šta je tu je.

Prva opcija je Bliski Istok, a Evropa?

  • Nisam uopšte razmišljao o Evropi. Interesantno mi je da ostanem ovde negde, međutim, ima mnogo pravila. U Emiratima ne bih ni mogao, dosta je ograničeno sa brojem stranaca. Ako se to ne desi, ne vidim sebe negde drugde. Globalni problem je što je ostalo 5-6 ekipa na visokom nivou. Prava problematika našeg sporta je što je svake godine manje i manje velikih klubova.

POKLOPIO NAS JE TOTALNI MRAK

Čini se da nam reprezentacija nije bila na lošijem nivou od kada se Srbija osamostalila pod palicom Jovice Cvetkovića…

  • Na sva ova pitanja je bilo teško odgovoriti, ali ovo je najteže.  Vrlo često ne znam ni sam šta da kažem. Da čovek može da vidi svetlo na kraju tunela, pa da priča, ali čini se da nas je poklopio totalni mrak i da su svi dezorijentisani da nađu pravac za izlazak iz krize najveće u kojoj je bio rukomet. Mogao bih da filozofiram,ali nema potrebe za tim. Neke reči bi samo mali broj ljudi mogao da pročita – zaključio je Stanić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *