Bojana nakon poraza od Japana: Nedostajala pomoć golmana - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Bojana nakon poraza od Japana: Nedostajala pomoć golmana

Bojana nakon poraza od Japana: Nedostajala pomoć golmana

Marko Marjanović
0 komentar

Reprezentacija Crne Gore doživela je težak udarac neočekivanim porazom u drugom kolu olimpijskog turnira za dame od Japana. Domaćin turnira slavio je 29:26 (14:13) i otežao jedinom balkanskom predstavniku u obe konkurencije put ka četvrtfinalu. 

Pogled na statistiku jasno govori sve. Presudio je golmanski doprinos, pošto je Japanka Sakura Kametani imala čak 21 odbranu, u odnosu na ukupno pet koliko su zajedno sakupile Rajičić, Babović i Nenezić. Ovaj parametar kao uzrok poraza istakla je i selektorka Bojana Popović.

-Ne mogu reći da je rani termin odigravanja utakmice uticao na nas. Znale smo da će biti veoma važan meč. Naše igračice su bile suviše napete, umesto da igraju svoju igru i uživaju na terenu. 

-Odbrana je donekle i funkcionisala, ali golmanke nisu pomogle. Utoliko je bilo teže nositi se sa strašno brzim Japankama. Morale smo više da slušamo jedne druge, da imamo bolju konkunikaciju na terenu. da ostanemo mirne i fokusirane na plan koji smo napravile pre utakmice. Umesto toga, žurile smo i napravile previše grešaka. Ovaj susret će zahtevati detaljniju analizu, kako bi se ekipa što bolje pripremila za nastavak turnira – rekla je Popović za sportski.me.

„Lavice“ sledeću utakmicu igraju protiv Norveške, u četvrtak od 09.15 po srednjeevropskom vremenu. 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball