Svetsko prvenstvo juniorki: Crna Gora srušila Francusku, sve tri balkanske selekcije vrebaju četvrtfinale – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Svetsko prvenstvo juniorki: Crna Gora srušila Francusku, sve tri balkanske selekcije vrebaju četvrtfinale

Sve tri balkanske selekcije koje učestvuju na Svetskom prvenstvu juniorki u Sloveniji, prošle su u drugi krug i ostale u igri za četvrtfinale. Domaćin Slovenija, Hrvatska ni Crna Gora, nisu prenele bodove u glavnu fazu, ali su „Lavice“ u nedelju  oživele šansu velikom pobedom nad Francuskom 25:24. 

Tim Igora Markovića pred sobom ima jasnu računicu – za prolaz među osam najboljih, neophodna je pobeda nad Norveškom (utorak, 16.30). 

Mlade Crnogorke, koje nisu ni izborile plasman na SP, već su naknadno pozvane zbog izbacivanja evropskog vicešampiona Rusije, lani su na šampionatu Starog kontinenta zauzele 13. mesto. Tada su izgubile od Francuskinja u grupi 29:20, ali su se sada revanširale i ostale u igri za četvrtfinale.

Gordana Marsenić je bila najbolja sa sedam golova i čak devet asistencija, po pet puta su pogodile Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, čija je sestra Jovana zaustavila 12 šuteva. Po tri puta su precizne bile Popovićeva i Ana Radović, a po jednom Suzana Zečević i Anastasija Krivokapić.

Hrvatska je završila kao prva u grupi, ali je skupo može koštati poraz od Švajcarske 22:21, usled kojeg nije prenela poene pred mečeve sa Mađarkom i Egiptom. 

Slovenija je izgubla od Nemačke 27:21, ali eventualnim pobedama nad Češkom i Angolom, može do četvrtfinala.

Evo kakvo je stanje u novoformiranim grupama pred nastavak takmičenja. U grupama 1 i 2 je već odigrano prvo kolo.

GRUPA 1

Švedska 4

Holandija 4

Japan 0

Tunis 0

GRUPA 2

Norveška 3

Danska 2

Crna Gora 2

Francuska 1

GRUPA 3

Angola 2

Nemačka 2

Slovenija 0

Češka 0

GRUPA 4

Mađarska 2

Švajcarska 2

Hrvatska 0

Egipat 0

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *