Bolji utisak, ali novi poraz Makedonije od Egipta – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Bolji utisak, ali novi poraz Makedonije od Egipta

I u drugoj kontrolnoj utakmici odigranoj u dva dana, Egipat je na svom terenu bio bolji od Makedonije 31:26 (16:13). Balkanska selekcija bila je nešto konkurentnija u odnosu na jučerašnji duel, koji je domaćin dobio 32:25, ali je loša igra u završnici prvog poluvremena kumovala novom porazu.

Slično kao i dan ranije, tim Kirila Lazarova je dobro počeo, održavao plus dva do 25. minuta i rezultata 11:13, ali su „Faraoni“ finiširali prvi deo igre serijom 5:0, što se ispostavilo odlučujućim za krajnji ishod.

Cvetan Kuzmanovski je bio centralna figura u napadu gostiju tokom prvih 30 minuta, Martin Tomovsi je doprineo među stativama, međutim, sve je krenulo naopako od završnice prvog polurvemena.

Makedonija je početkom nastavka brzo prišla na gol zaostatka (16:15), ali period nadmoći nije potrajao. Momci Roberta Garsije Paronda su značajno pojačali odbranu, golmani su se razbranili, pa je domaćin 15 minuta pre kraja stekao maksimalnih 24:19. 

Najbliže što je Makedonija prišla do kraja bilo je minus tri (26:23), ali se trijumf favorita nije doveo u pitanje.

Najefikasniji u reprezentaciji Makedonije bio je Filip Taleski sa devet golova, dva više od Cvetana Kuzmanovskog. Martin Velkovski je pogodio pet puta, Igor Đorgievski dva, dok su po jednom pogađali Kosteski, Georgievski i Peševski. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *