I podmlađene Crnogorke prejake za Makedonke – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

I podmlađene Crnogorke prejake za Makedonke

„Nova Crna Gora“, koja će svoje pravo lice pokazati u godinama koje slede, promovisana je u mečevima sa Makedonijom u Podgorici. Mlade Crnogorke porazile su slabašnu Makedoniju u dva navrata. U prvom meču je bilo 31:24, a u drugom čak 32:20. Optimizam za izabranice selektora Dragana Adžića i pitanje kakva je budućnost ženskog rukometa u Makedoniji.

„Počeli smo da gradimo tim, krenuli smo od temelja. Dug je put do stvaranja prave reprezentacije, koja će biti ravnopravna vrhunskim selekcijama. U Švedsku idemo da ove djevojke stiču iskustvo, a nećemo dati na sebe, kao ni dosad. Meta nam je Češka, da dobijemo tu jednu utakmicu i obezbijedimo još tri meča. Ti susreti, sljedeća Liga šampiona, baraž i Svjetsko prvenstvo su, po mom iskustvu, dovoljni da se iznjedri generacija koja će biti ravnopravna i da 2018. na Evropskom prvenstvu bude među šest”, zaključio je Adžić, prenose Vijesti.me.

Crna Gora – Makedonija 32:20 (13:9)

Crna Gora: RAJČIĆ (12 odbrana), Nenezić, Babović (dvije odbrane), UJKIĆ 4, RAIČEVIĆ 4 (1), Premović, Klikovac 1, Pavićević 5, LAZOVIĆ 1, JAUKOVIĆ 3, BOLJEVIĆ 4, Malović 5 (1), Despotović 2, Mehmedović, Agović 3, GRBIĆ.

Makedonija: Petkovska (četiri odbrane), SERAFIMOVSKA (šest odbrana), Belmezova, Stojanovska 1, Gakidova 4, Mitrova, Dabevska, Beleska, Despodovska 2, NOLEVSKA 1, GJORGIJEVSKA 6, NIKOLIĆ 1, KERAMIČIJEVA 2, Jovanovska, Miševska, LIVRINIĆ 2, SAZDOVSKA 1.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *