Branko Tamše: Ne znam puno o Tarnovu, ali ću se dobro naoružati! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Branko Tamše: Ne znam puno o Tarnovu, ali ću se dobro naoružati!

Za rivala u prvom kolu kvalifikacija za grupnu fazu EHF Ligu Evrope, ekipa Nexea dobila je poljski Grupa Azoti Unia Tarnov, klub koji je izlazak na evro scenu obezbedio iznenađujućim plasmanom u finale nacionalnog Kupa, gde je više nego ubedjivo poražen od Vive Kielcea.

Jedno je sigurno – Našičanima put do grupne faze neće biti lak, kao što to nije bio slučaj ni prošle godine. Trener Branko Tamše je već „pokupio“ osnovne podatke o ekipi Tarnova, i ovako prokomentarisao prvog evro protivnika za hrvatskog viceprvaka:

-Ima puno jako moćnih ekipa koje takmičenje počinju od prvog kola, što je meni vrlo čudno. Kada jedan Rajn Nekar Leven počinje od prvog kola kao i mi, onda je jasno kakva je snaga Lige Evrope. Znamo da nas čeka težak put ka cilju kojem stremimo, a on se zna – grupna faza. Prva prepreka biće nam poljska ekipa koja je izlaz u Evropu izborila plasmanom u finale Kupa. Oni u svojim redovima imaju osam stranaca – jednog Šveđanina, tri Japanca, dva Belorusa, jednog Ukrajinca i jednog rukometaša iz Bosne i Hercegovine.

-Iskreno, većina tih imena mi ne znači puno, ali sigurno da ću se dobro naoružati video materijalom o njima, pre svega iz prošlosezonskih mečeva, a nadam se da će igrati neki meč i do susreta sa nama, kako bi videli u kakvom su stanju. Prva utakmica se igra na njihovom terenu, moramo se dobro pripremiti i pre svega razmišljati o sebi, o našoj igri. Ne smemo ništa prepustiti slučaju ako želimo savladati prvu prepreku – poručio je Branko Tamše.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *