Tamše pred Eurofarm Pelister: Treba nam energija iz derbija! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Tamše pred Eurofarm Pelister: Treba nam energija iz derbija!

Došao je dan za prvu utakmicu u balkanskom dvomeču osmine finala EHF Lige Evrope. Od 18.45, u Našicama će početi prvi deo borbe za Top 8 između Nexea i Eurofarm Pelistera, dok će odluka pasti u Bitolju sedam dana kasnije. 

Oba tima imala su savršenu uvertiru pred ovaj evropski izazov. Za vikend su u derbijima slavili protiv svojih najvećih rivala i šampiona svojih zemalja, Nexe protiv Zagreba a Pelister protiv Vardara. Ogromno je bilo emocionalno i fizičko pražnjenje ijednih i drugih pre tri dana, tako da će bolje proći adekvatnije oporavljena ekipa.

Toga je svestan i trener „Gromova“, Branko Tamše:

-Sa planovima za Eurofar Pelister počeo sam odmah po završetku meča sa PPD Zagrebom. Težak nas zadatak čeka protiv Makedonaca. I oni su zabeležili veliku pobedu za vikend, pobedili su Vardar u sred Skoplja, što o njima dovoljno govori. Nema ovde vremena za odmor. Odmah nakon pobede u subotu zadao sam nove zadatke igračima, jer nema dovoljno vremena za pripremu. Želim da u utorak istrčimo na teren sa istom energijom kao protiv PPD Zagreba.

-Moramo se malo prisetiti kako smo imali težak put kroz  Ligu Evrope, od samih kvalifikacija do grupne faze. Jedan od ciljeva bio je prolazak među 16 i to smo relativno brzo osigurali, ali sada malo dižemo lestvicu i mislim da je to normalno i sportski. Danas ćemo igrati protiv Eurofarma Pelistera, izvrsne, moćne ekipe. Detaljno sam analizirao njihove poslednje utakmice, igrali su u različitim sastavima i te sam informacije prenio svojim igračima. Mislim da su sve ekipe koje su se plasirale u ovu fazu takmičenja vrlo kvalitetne, nema slabih ekipa koje smo mogli eventualno izvući. Prvo poluvreme je u Našicama, igra se po nok-aut sistemu i biće potrebna puna koncentracija, za svaku loptu i svaki pogodak. Bilo je puno punjenja i pražnjenja protiv PPD Zagreba, ali je za psihu igrača važno što smo pobedili. Očekujem još jednom veličanstvenu podršku publike, koja je neverovatna ove sezone – zaključio je Branko Tamše. 

Ko će u četvrtfinale Lige Evrope?

View Results

Loading ... Loading ...

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *