Brazil vlada rukometom na pesku! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Brazil vlada rukometom na pesku!

Brazil vlada rukometom na pesku!

0 komentar

Danas je borbama za medalje završen SP u rukometu na pesku.

Kao i pre 6 godina kada su na domaćem terenu u Rio de Žaneiru osvojili titule u obe konkurencije, isti rezultat su na ovogodišnjem SP ponovili peščani asovi obe brazilske reprezentacije.
Muška ekipa je odbranila titulu iz Turske 2010, dok su se devojke popele stepenicu više posle poraza od Norveške pre dve godine.
 
Finalnim mečevima su prethodile borbe za bronzu u obe konkurencije. Žensku „utešnu“ medalju su osvojile upravo braniteljke titule, Norvežanke koje su autoritativno sa 2:0 (20:17, 23:19) savladale Mađarice. Na sličan način su do pobede došli i Hrvati koji su dva puta „ponovili“ 21:16 za pobedu od 2:0 protiv Rusije.
 
I žensko finale je bilo odlučeno bez „šut auta“, Danska je od trona „odstupila“ posle 20:10 i 17:14. Brazilska pobeda ni jednog trenutka nije bila ugrožena.
 
Muško finale je donelo interesantan meč u kome su Ukrajinci vodili jednim delom prvog perioda, ali se u zadnje sekunde ušlo sa nerešenih 18:18 i posedom lopte za Brazil. Upravo je to bilo vreme kada su svi gledaoci na punom stadionu, kao i oni koji su meč širom Sveta pratili posredstvom Internet „lajv strim“-a ili TV prenosa „Al Džazira Sport“ kanala, mogli da vide kako može biti uzbudljiv rukomet na pesku. Naime, Brazilci su u zadnje sekunde meča ušli sa jasnim ciljem da postignu gol za bar jedan poen, ali je otvoreni šut sa desnog krila umesto u mreži ukrajinskog gola, iza već savladanog golmana, posle odbijanja od peščane podloge, završio na golu evropske ekipe. Pošto je vreme isteklo, pristupilo se odigravanju pravila „zlatnog gola“ u kome su se Ukrajinci izborili za posed lopte i potom i poentirali. Na 1:1 u periodima, Brazilci su izjednačili boljom igrom i rezultatom 18:15, a do novog zlata su došli u „šut aut“-u, rezultatom 6:2. Krajni rezultat Brazil – Ukrajina 2:1 (18:19, 18:15, 6:2)
 
Iz Azije, oba svetska zlata lete za Brazil, a svim ljubiteljima rukometa i rukometa na pesku ostaje nada da će možda i ovaj dobar rezultat biti dobar povod da se peščani rukomet nadje na programu barem Igara u Brazilu 2016. godine. Nada samo tinja, a do njenog ostvarenja nam ostaje da se okrenemo narednim velikim takmičenjima, što će svakako biti Evropsko prvenstvo u danskom Randersu naredne godine, a 2013. godine nas očekuju i Svetske igre u Kaliju, Kolumbija.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball