Budimpešta žrebom "deli" timove na SP u Rukometu na pesku - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Budimpešta žrebom „deli“ timove na SP u Rukometu na pesku

Budimpešta žrebom „deli“ timove na SP u Rukometu na pesku

zika.bogdanovic
0 komentar

U četvrtak će u mađarskoj prestonici biti održan žreb za Svetsko prvenstvo u Rukometu na pesku (SP se održava od 12. do 17. jula) kojim će po 12 selekcija u ženskoj i muškoj konkurenciji biti podeljeno u u po dve grupe od šest selekcija. U muškoj konkurenciji prvom „šeširu“ pripadaju svetski prvaci i vicešampioni Brazilci i Hrvati. Drugu rundu kvaliteta čine Katar i Španija, dok su u trećem „šeširu“ domaći Mađari i Ukrajinci. Naredne kvalitetne grupe čine Oman i Egipat, pa SAD i Urugvaj i na kraju Australija i Bahrein. Žrebanje će krenuti od dna ka vrhu, s tim što će poslednja biti „žrebana“ grupa III, tj. Mađari će kao organizatori imati mogućnost da izaberu koja im je grupa „po volji“ u prvoj fazi takmičenja. Posle takmičenja po grupama, sledi druga faza u kojoj će po tri najbolje selekcije iz svake grupe izboriti nastavak takmičenja u „gornjem domu“ i posle još 3 kola, borbu za medalje kroz utakmice polufinala.

Isti sistem takmičenja važi i u ženskoj konkurenciji, a ekipe su podeljene u „šešire“ na sledeći način: I – BRA i HUN; II . NOR i ITA; III – ESP i POL; IV – URU i THA (Tajland); V – TPE (Taipei) i ARG; VI – AUS i TUN.

Titule brane Brazilke i Brazilci, ali će im sigurno za „vrat duvati“Mađarice, Norvežanke i Italijanke, dok će kod muškaraca Hrvatska tragati za povratkom na najviše postolje podijuma na SP (gde su se već našli 2008. godine), a Katar posle prve azijske peščane medalje na SP u Resifeu pre dve godine, veruje da može na sam vrh. Verovatno neće biti manje ambicije ni Španije, Ukrajine i domaće selekcije. Svi sa velikim iščekivanjem gledaju i na nastup novog tima u eliti – SAD-a, kako bi videli da li se debitanti mogu pridružiti samom vrhu, naročito imajući u vidu da će prve Svetske peščane igre biti odigrane u San Diegu (SAD) naredne godine.

Početak žreba je u četvrtak u 10.30h, a možete ga „uživo“ pratiti preko Internet prenosa na WEB sajtu šampionata na adresi:www.beachhandball2016.com, kao i na sajtu IHF-a.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball