Balkan-Handball.com

IGOR VORI: Nikola pravi razliku od početka karijere, Hansen više daje reprezentaciji nego klubovima (Video)

U najnovijem izdanju našeg „Olimpijskog podkasta“, legendarni Igor Vori uporedio je dva rukometna „savremenika“, svojevremeno i saigrača, koje mnogi tretiraju za najbolje bekove ne samo prethodne decenije, već i aktuelnog milenijuma.

Naravno, reč je o Nikoli Karabatiću i Mikelu Hansenu, koji će se sa svojim reprezentacijama u četvrtak boriti za plasman u finale olimpijskog turnira u Tokiju. Igor Vori je sa obojicom delio loptu, teren i svlačionicu tokom svoje poslednje sezone u Pari Sen Žermenu, ali je i godinama pre toga vodio ljute borbe sa njima kako na klupskom, tako i reprezentativnom nivou.

-Nikola je igrač koji je pravio razliku i u klubovima i u reprezentaciji, oduvek. S druge strane, Hansen možda nije u klubu takav kakav je u reprezentaciji. Da se razumemo, ne igra loše, daje golove i u klubovima, ali je u reprezentaciji na svome, to je škola rukometa koja mu više paše. Kada igra za Dansku, vidite taj autoritet i odgovornost, i jasno čujete – „Dajte mi loptu da to rešim“. Ali opet moram ponoviti, Nikola je uvek i svuda pravio razliku, koliko ofanzovno toliko i defanzivo – rekao je Vori, olimpijski šampion iz 2004. godine i bronzani iz 2012 (deo od 24.3o).

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *