Celje se vraća u elitu – Toskić: Ovaj klub to zaslužuje! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Celje se vraća u elitu – Toskić: Ovaj klub to zaslužuje!

Evropska rukometna federacija odlučila je danas kojih 16 timova će igrati u EHF Ligi šampiona u sezoni 2022/2023. Među sedam aplikanata koji su dobili specijalnu pozivnicu, nalazi se i slovenački šampion, RK Celje Pivovarna Laško.

To znači da se slavni klub vraća u elitu nakon prošle sezone u kojoj Slovenija nije imala predstavnika. Ovo će Celjanima biti čak 27. sezona u EHF Ligi šampiona, po čemu su jedan od najkonstantnijih evropskih klubova.

Žreb za grupnu fazu zakazan je za prvi dan jula u Beču, a nova sezona počeće 15. septembra.

-Posle današnje odluke, jasno je da Evropska rukometna federacija prepoznaje naš rad, bićemo elita po dvadesetsedmi put, što nas čini jednim od najkonstantnijih brendova u Ligi šampiona u tom pogledu. Ovo je, naravno, odgovornost i privilegija koju moramo ceniti. Svesni smo da će biti mnogo izazova i takmičarskih i organizacionih, ali svi smo bili jedinstveni u želji da se vratimo u LŠ, uvereni smo i da slovenački rukomet zaslužuje ovo mesto. Verujemo da ćemo dobrim nastupima svih slovenačkih ekipa ponovo doći do direktnog plasmana na ovo takmičenje. Već sada je jasno da će Zlatorog ugostiti najbolje timove i verujem da svi želimo rukomet na najvišem nivou, uz ogromnu podršku brojnih navijača, kojima obećavamo da ćemo učiniti sve da se osećaju odlično u slovenačkom rukometnom hramu – rekao je predsednik Celja, Gregor Planteu.

Prvi put ut trenerskoj karijeri, Alem Toskić imaće priliku da predvodi ekipu u Ligi šampiona. 

Ovo je nagrada za prošlu sezonu, klub kao što je naš zaslužuje da igra u ovom takmičenju. Radujemo se punom Zlatorogu, euforiji i ostalom što podrazumevaju utakmice Lige šampiona. Igraćemo protiv veoma jakih ekipa, svesni smo toga, ali daćemo sve od sebe i staviti se na ivicu. Moramo da imamo podignute glave posle svake utakmice i da znamo da smo dali sve od sebe. Biće to veliki test za ovu ekipu, mladi smo, neki će prvi put okusiti ovo takmičenje, ali sam siguran da će svi dati sve od sebe. Igrati Ligu šampiona je čast, nagrada, ali ćemo naravno morati da posvetimo veliku pažnju nacionalnom prvenstvu, što je imperativ. Još jednom se radujemo žrebu da vidimo ko dolazi u Zlatorog, gde sam uveren da ćemo imati snažnu podršku svih ljubitelja rukometa u Sloveniji. Nadam se da će Zlatogor ponovo biti pun – prokomentarisao je šef stručnog štaba, Alem Toskić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *