Červar o Cindriću: Ja sam ga otkrio, a kad god mi je trebao nije ga bilo! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Červar o Cindriću: Ja sam ga otkrio, a kad god mi je trebao nije ga bilo!

Neposredno nakon povratka sa Svetskog prvenstva u Egiptu, gde je reprezentacija Hrvatske napravila najlošiji rezultat na velikim takmičenja od 2002. godine, odlazeći selektor govorio je o mnogim temama za 24sata.hr.

Između ostalog, iskusni stručnjak je na zanimljiv način prokomentarisao odsustvo Cindrića, koji je nedovoljno spreman došao na šampionat i prerano ga završio zbog povrede.

-Cindrića cenim, ja sam ga otkrio kad ga niko nije video i doveo u Metalurg. Ko zna gde bi sada bio, da li bi igrao u Barseloni ili bi ostao u Ogulinu. Ali, kad mi je trebao, njega nije bilo. Povredio se 2019., pa prošle godine, sada treći put. Kada smo trenirali i kada ga pitam za stanje, često je govorio da mu treba još pola sata, pa još 20 minuta, pa još 10, pa još pet… To je tako bilo – rekao je Červar.

Kao jedan od kandidata za njegovog naslednika figurira Veselin Vujović…

-Poštujem njega kao i svakoga. On ima specifičan pristup, to nije sporno, ali ja bih u ovoj situaciji dao podršku našim trenerima i igračima. Mi moramo prilagoditi ambicije svojoj sredini. Kako to da vicešampion Evrope nema bitan klub u Ligi šampiona, a kostur čine domaći igrači? Reprezentacija, istina, ima najveći marketing, ali pre toga moraju izrasti kvalitetni klupski igrači.

Kompletan intervju možete pročitati OVDE.

One Comment

  1. Kreso

    28/01/2021 at 01:08

    IZLIKE, IZLIKE, IZLIKE… A to što ne znaš organizirati niti jednu napadačku akciju niti 7na6, niti 6na6, niti 6na5, niti 7na5 (još od 2003.) ili što glumataš vizionara sa vanjskom linijom koju čine tri srednjaka, ili što ti desnog vanjskog igraju omalena krila ili što ponižavaš mlade igrače ili što ignoriraš igrače pri vrhu statistike u najboljim svjetskim ligama (šime ivić, mate šunjić)…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *