Crna Gora ubedljiva u drugoj pripremnoj utakmici sa Kuvajtom – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Crna Gora ubedljiva u drugoj pripremnoj utakmici sa Kuvajtom

Crna Gora je dobila i drugu prijateljsku utakmicu protiv Kuvajta u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo – nakon pobede 29:27 u sredu, „Lavovi“ su u petak u dvorani „Verde“ bili ujedljiviji i slavili dvocifrenom razlikom 28:17 (15:10).

Od starta je domaćin nametnui svoj ritam, uz odličnog Nikolu Matovića na golu, ponajviše zaslužnom za finih plus pet na poluvremenu.

U nastavku je sigurnom igrom Crna Gora uspela i da poveća prednost, na krilima raspoloženog strelca Vasilija Kaluđerovića.

Selektor Zoran Roganović morao je da se vrati u Švedsku zbog klupskih obaveza, pa je reprezentaciju sa klupe predvodio Draško Mrvaljević.

Vasko Ševaljević je bio najefikasniji sa sedam golova, Kaludjerović je upisao pet, a Mirko Radović četiri.

Po tri puta u strelce su se upisali Jovan Abramović i Radojica Čepić, Luka Vukićević i Nemanja Grbović po dva puta su zatresli mrežu rivala, a upisali su se i Vuk Lazović i Risto Vujačić.

Golman Matović imao je 11 odbrana, uključujući tri sedmerca, a Jagoš Braunović jednu intervenciju.

Zbog povreda nisu nastupili Miloš Božović, Nebojša Simović i Filip Vujović, a zbog problema sa skočnim zglobom je i Radojica Čepić ranije završio meč.

„Imamo mnogo problema – Božović ima rupturu primicača, Čepić je večeras izvrnuo zglob, a Simoviću je inficirana ranica na stopalu i praktično neće biti sa nama do 2. januara. Predstoji nam da saniramo sve to i da se nadamo da će, kada se svi okupimo, krenuti sve u željenom pravcu”, naglasio je Mrvaljević.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *