„Crna sreda“ za olimpijce Fukse Berlina! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

„Crna sreda“ za olimpijce Fukse Berlina!

Treće kolo muškog olimpijskog turnira neće po dobrom pamtiti igrači Fukse Berlina koji su imali sreće i kvaliteta da se ovog leta nađu u Tokiju. 

Momci koji rukometni hleb zarađuju u prestonici bili su malerozni ove srede do mere kurioziteta. Reprezentacija je ponovo poražena u neizvesnoj završnici, ovoga puta od Francuske, a apsolutni tragičar meča je Pol Druks, koji je u poslednjih pet minuta tri puta ničim izazvan bacio loptu u aut. 

Međutim, dva njegova saigrača su još gore „prošle“. Moćni levi bek danske reprezentacije, Lase Anderson, povredio je članak tokom utakmice sa Bahrainom, koju je branilac titule dobio 31:21. On nije mogao na svojim nogama da izađe sa terena, i veliko je pitanje da li će biti na raspolaganju Nikolaju Jakobsenu do kraja turnira. Po svoj prilici,umesto njega će u sastav Simon Hald.

Međutim, tu nije kraj – u trijumfu Španije nad Brazilom, povredio se defanzivni specijalista Viran Moros, koji je nedavno potpisao ugovor sa „Lisicama“, i koji će preuzeti ulogu Jakova Gojuna. Španski veteran je povredio mišić butine, i takođe doveo u pitanje nastavak turnira.

Paradoksalno, ovo ne moraju nužno biti loše vesti za Boba Haninga i njegov klub, pošto će Anderson i Moros verovatno imati više vremena za odmor pred početak naredne sezone. 

Jedini od četiri predstavnika Fukse Berlina na ovom turniru koji je „neoštećen“ ( bar za sada) prošao kroz „crnu sredu“ je Jakob Holm.

Foto:IHF

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *