Ćuruvijin Logronjo nadomak Lige šampiona - Borba sa Leonom do poslednjeg minuta - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Ćuruvijin Logronjo nadomak Lige šampiona – Borba sa Leonom do poslednjeg minuta

Ćuruvijin Logronjo nadomak Lige šampiona – Borba sa Leonom do poslednjeg minuta

zika.bogdanovic
1 komentar

Tri kola pre kraja takmičenja u španskom ASOBAL-U, jedna od najvećih nepoznanica vezana je za treću ekipu koja bi naredne sezone trebalo da učestvuje u EHF Ligi šampiona. To bi za razliku od ovosezonske trojke Barselona, Atletiko Madrid, Ademar, umesto finansijski posrnulog tima iz Leona, mogao da bude Naturhaus La Rioha iz Logronja. Tim koji se pre godina pojavio u gornjem domu španskog rukometa, strpljivo je čekao svoju šansu i ove godine ima priliku da posle igranja u EHF Kupu, izbori plasman i u najkvalitetnije evropsko takmičenje. Na tom putu im ove godine pomaže i nekadašnje srpsko reprezentativno krilo, igrač mnogih klubova sa naših prostora, Marko Ćuruvija (32).

– Velika borba će se voditi u poslednja tri kola. Imamo jako težak raspored. Moramo da pobedimo Aragon u Saragosi, zatim nam dolazi Barselona, a u poslednjem kolu idemo u Leon na noge direktnom konkurentu u borbi za treće mesto. Dobro u svemu tome je da oni igraju sa Atletikom, isto kolo, kada i mi sa Barsom – kaže iz Španije, nekadašnji igrač Crvene zvezde, Lovćena, Metalurga, Vardara, Teukra, Ademar Leona.

U Ademar Leonu nastupa čitava balkanska kolonija sa Ašaninom, Vranješom, Golubovićem, Vražalićem…

1FC Barcelona Intersport54
2At. de Madrid47
3Naturhouse La Rioja38
4Reale Ademar León37
5BM. Aragón34
6Helvetia Anaitasuna30
7Fraikin BM Granollers27
8BM. Huesca24
9Globalcaja C. Encantada23
10Villa de Aranda Autocares Bayo20
11Fertiberia Puerto Sagunto19
12Cuatro Rayas Valladolid19
13Quabit BM Guadalajara18
14BM. Cangas17
15Academia Octavio15
16ARS Palma del Río10

LAZAROV PETI STRELAC LIGE

Najbolji strelac ASOBAL-a ove sezone će po svemu sudeći biti mladi Aleks Dušebajev, koji je u dresu Aragona ove sezone postigao 171 gol. Na petom mestu se nalazi Kire Lazarov sa 133 pogotka, 19. je budući asistent Pastora na klupi PIK Segeda, Marko Krivokapić. Na 26. mestu se nalazi Draško Nenadić, 35. je Božidar Nadoveza, dok je na 49. mestu Faruk Vražalić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball