RSS odgovorio EHF-u povodom finala Kupa – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

RSS odgovorio EHF-u povodom finala Kupa

Rukometni savez Srbije, odgovorio je pismom EHF-u povodom odigravanja završnice Kupa Srbije u Zubinom Potoku na Kosovu i Metohiji. Pismo upućeno čelnicima EHF-a, prenosimo u celosti:

Poštovana gospodo,

Zahvaljujemo se na dopisu koji ste nam poslali u vezi organizacije finala KUP-a Srbije i ovim putem bi želeli da Vas tim povodom obavestimo o našim stavovima.
Kosovo kao država nije član niti Ujedinjenih nacija, niti Međunarodnog olimpijskog komiteta niti jedne međunarodne i evropske sportske organizacije: UEF-e, FIB –e, FIVB-e i CEV-a itd. U okviru Evropske rukometne federacije ima status pridruženog člana.
Želja naše takmičarske komisije, koja je i donela odluku o mestu odigravanja finala KUP-a Srbije, svakako nije bila želja za provokacijom, niti za izazivanjem bilo koje vrste problema sa Rukometnom federacijom Kosova. Naime, Rukometni savez Srbije pored razvoja rukometa u ostalim regionima, poslednjih 13 godina vodi računa i o 8 klubova sa preko 400 rukometaša iz srpskog dela Kosova, a koji su učesnici sistema takmičenja Rukometnog saveza Srbije. Za potrebe rukometa su izgrađene dve sportske dvorane, čiju je izgradnju finansirala Vlada Republike Srbije, i izbor Zubinog potoka za mesto odigravanja finala KUP-a Srbije je bio jedino i samo u cilju promocije rukometa.Napominjemo da između Srbije i Kosova ne postoji granica već samo administrativni prelazi.
Kako Rukometni savez Srbije od Rukometne Federacije Kosova nije dobio nikakav dopis po pitanju organizacije finala KUP-a Srbije, to smatramo, obzirom da se oni nama nisu obratili, da nema razloga da se mi njima obraćamo.
U svakom slučaju Rukometni savez Srbije ne želi da bude deo problema, već deo rešenja, kao i uvek, i svakako ćemo uraditi sve da se u skladu sa sportskim principima i regulativama i Rukometnog saveza Srbije i Evropske rukometne federacije, a u saradnji sa Vama, ovaj nazovi „problem“ reši na zadovoljstvo svih.
Srdačan pozdrav,

Predsednik                                                                                                                         Generalni sekretar
Velimir Marjanović                                                                                                            Božidar Đurković

 

One Comment

  1. Pingback: EHF traži da se promeni domaćin završnice Kupa Srbije :: Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *