RSS odgovorio EHF-u povodom finala Kupa - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan RSS odgovorio EHF-u povodom finala Kupa

RSS odgovorio EHF-u povodom finala Kupa

zika.bogdanovic
1 komentar

Rukometni savez Srbije, odgovorio je pismom EHF-u povodom odigravanja završnice Kupa Srbije u Zubinom Potoku na Kosovu i Metohiji. Pismo upućeno čelnicima EHF-a, prenosimo u celosti:

Poštovana gospodo,

Zahvaljujemo se na dopisu koji ste nam poslali u vezi organizacije finala KUP-a Srbije i ovim putem bi želeli da Vas tim povodom obavestimo o našim stavovima.
Kosovo kao država nije član niti Ujedinjenih nacija, niti Međunarodnog olimpijskog komiteta niti jedne međunarodne i evropske sportske organizacije: UEF-e, FIB –e, FIVB-e i CEV-a itd. U okviru Evropske rukometne federacije ima status pridruženog člana.
Želja naše takmičarske komisije, koja je i donela odluku o mestu odigravanja finala KUP-a Srbije, svakako nije bila želja za provokacijom, niti za izazivanjem bilo koje vrste problema sa Rukometnom federacijom Kosova. Naime, Rukometni savez Srbije pored razvoja rukometa u ostalim regionima, poslednjih 13 godina vodi računa i o 8 klubova sa preko 400 rukometaša iz srpskog dela Kosova, a koji su učesnici sistema takmičenja Rukometnog saveza Srbije. Za potrebe rukometa su izgrađene dve sportske dvorane, čiju je izgradnju finansirala Vlada Republike Srbije, i izbor Zubinog potoka za mesto odigravanja finala KUP-a Srbije je bio jedino i samo u cilju promocije rukometa.Napominjemo da između Srbije i Kosova ne postoji granica već samo administrativni prelazi.
Kako Rukometni savez Srbije od Rukometne Federacije Kosova nije dobio nikakav dopis po pitanju organizacije finala KUP-a Srbije, to smatramo, obzirom da se oni nama nisu obratili, da nema razloga da se mi njima obraćamo.
U svakom slučaju Rukometni savez Srbije ne želi da bude deo problema, već deo rešenja, kao i uvek, i svakako ćemo uraditi sve da se u skladu sa sportskim principima i regulativama i Rukometnog saveza Srbije i Evropske rukometne federacije, a u saradnji sa Vama, ovaj nazovi „problem“ reši na zadovoljstvo svih.
Srdačan pozdrav,

Predsednik                                                                                                                         Generalni sekretar
Velimir Marjanović                                                                                                            Božidar Đurković

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball