Balkan-Handball.com

Darko Dimitrievski, žrtva gluposti u Leonu: Javili nam pred meč, nismo mogli da dišemo!

Utakmica Ademar Leona i Sinfina nije postala poznata po kvalitetu i spektakularnim potezima, već po tome što je to prvi meč odigran pod maskama u istoriji našeg sporta. Meč ASOBAL-a odigran je po striktnim regionalnim pravilima koja su propisivala da igrači i sudije moraju da budu pod maskama.

Jedan od aktera utakmice koja je izazvala nevericu rukometnog auditorijuma širom sveta, Darko Dimitrievski, preneo je svoje utiske o igranju pod maskama za Balkan-Handball.com. Srednji-levi bek Sinfina se i sam našao u čudu, jer je za novinu koja ga očekuje saznao neposredno pred početak duela. Dimitrievski je već treću sezonu u Sinfinu, postao je stub odbrane tima, a korektnu minutažu ima i u napadu. 

Neverovatna situacija. Javili su nam šta nas očekuje tek četiri sata pred početak meča, tako da nismo mogli organizovati ni makar jedan trening u novonastalim okolnostima, kako bi se barem malo privikli na igru pod maskama. Drugo, nije mi jasno kako je to u redu da u salu uđe 1.500 navijača, a mi moramo da igramo sa maskama na licu. Nismo mogli da dišemo kako treba, a kamoli da međusobno komuniciramo na terenu, užasno iskustvo. A da ne govorim o tome da maska ne može stajati na licu kako je propisano duže od pet minuta, neizbežno je da se pomeri, tako da zaista ne vidim svrhu takve odluke nadležnih. Morali smo da menjamo maske na svakih pet minuta, jer se, logično, brzo oznojimo, i to bude jako ružan osećaj. Mi na svaku utakmicu idemo sa negativnim testovima na koronu, svaki igrač svakog kluba, u suprotnom se ne bi igralo. Čemu onda maske? – pita se Makedonac, koji je na meču u Leonu postigao jedan pogodak.

 

2 Comments

  1. Pingback: Димитриевски за играњето под маска: Не можевме ниту да дишиме како што треба, ова нема логика! - Sportski

  2. Pingback: Dimitrievski za BH o tome kako je igrati rukometnu utakmicu pod maskom – Strogo sportski

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *