Balkan-Handball.com

BiH traži odlaganje meča sa Nemcima, Šuman: Ne vidim način da igramo utakmicu!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u velikim problemima pred start kvalifikacija za Euro 2022. Zmajevi bi trebalo da tokom ove EHF nedelje odigraju protiv Nemačke u Dizeldorfu (četvrtak) i Austrije u Bugojnu (nedelja), ali je RS BiH tražio odlaganje utakmice sa Nemačkom zbog velikih problema sa koronavirusom u nacionalnom timu.

Selektor Bilal Šuman pojasnio je za domaće medije da je tim praktičnu u nemogućnosti da trenira, a kamoli da odigra meč. 

Nakon prvobitnih četiri, na poslednjem testiranju ispostavilo se da su još dva igrača pozitivna, a još dvojica su u samoizolaciji.

-Ko da igra? Od ovih 14 igrača koji su došli na okupljanje, otpala su još četiri. Praktično, sada je cijela reprezentacija u izolaciji jer smo prethodna dva dana imali kontakte sa zaraženim. Ne vidim mogućnost kako da igramo meč. Nisam želio jučer da treniramo i rizikujemo dok ne odradimo testiranje, a sada ne vidim način kako se može igrati – rekao je Šuman za Klix.ba.

Najblaže rečeno, ni Nemci nisu oduševljeni idejom da su igraju reprezentativni mečevi, a to su jasno u glasno rekli Hendrik Pekeler i Uve Genshajmer.

Mislim da je EHF nedelja potpuno besmislena u datoj situaciji. Previše je putovanja i kontakata. Ja ne mogu biti siguran u ispravnost testova u drugim zemljama – rekao je Pekeler, dok je Genshajmer dodao da ne može biti opravdana odluka da se toliko putuje po Evropi.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *