Balkan-Handball.com

Dibirov: Bodovi preko potrebni, biće „muška“ borba u Segedinu!

U okviru sedmog kola grupe A EHF Lige šampiona, Vardar u četvrtak od 18.45 gostuje Pik Segedu, kojeg će sedam dana kasnije ugostiti u Skoplju.

Iskusni i raspucani Rus, Timur Dibirov, svestan je velike važnosti koju nose dueli sa mađarskim šampionom.

-Nema dileme da je pred nama jako teša utakmica, ali mi smo došli u Mađarsku da pobedimo. Nedostaju nam bodovi, očekujem ozbiljnu, mušku borbu na terenu. Biće jako teško, međutim, nećemo odustati do kraja.

S obzirom na formu u kojoj se nalazi, velika je verovatnoća da će Timur Dibirov tokom ovog meča stići do jubilarnog, hiljaditog gola u EHF Ligi šampiona. Za kompletiranje takvog podviga, kojim se mogu pohvaliti samo Kiril Lazarov, Nikola Karabatić i Momir Ilić, nedostaju mu svega tri pogotka.

-Sigurno da bi mi to značilo, nije lako doći do te cifre. I dan danas pamtim prvi gol, koji sam postigao protiv Gorenja u Sloveniji. Sada sam jako blizu jubilarnog hiljaditog. To je ujedno prilika i da uputim veliku zahvalnost svim saigračima i trenerima sa kojima sam sarađivao tokom karijere. Biće to velika čast za mene. Svi golovi su mi dragi, ne bih voleo da izdvajam neke koji bi mi bili važniji od drugih – rekao je Dibirov.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *