Dođite na 5. Sarius Cup u Prešovu - "Povoljno, a kvalitetno" - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Dođite na 5. Sarius Cup u Prešovu – „Povoljno, a kvalitetno“

Dođite na 5. Sarius Cup u Prešovu – „Povoljno, a kvalitetno“

zika.bogdanovic
0 komentar

Najpoznatiji centar slovaćkog rukometa, grad Prešov, svoju rukometnu ponudu već godinama širi i na dva kvalitetna internacionalna omladinska turnira – jedan novogodišnji (Kempa Cup) i jedan letnji (Sarius Cup). Tako će biti i ove godine, kada će od 22. do 24. avgusta u Slovačku pohrliti stotinak ekipa iz nekoliko zemalja regiona, među kojima će sigurno biti i timova sa prostora Ex-Yu, nadaju se organizatori.

Prednost “Sarius Cup-a” je i cena, s obzirom da ovaj turnir važi i za jedan od najjeftiniji na starom kontinentu, što nije zanemarljivo kada se zna u kakvim ekonomskim okolnostima rade škole rukometa i klubovi u ovom delu Evrope.

Ta prednost “Sarius Cup-a” uz pravo rukometno okruženje, iz godine u godinu čini ovaj turnir sve većim i izazovnijim. Počelo se 2009. godine sa 19 ekipa iz četiri zemlje u isto toliko kategorija, a prošlog leta, u Prešovu su igrala 53 tima iz 11 zemalja u sedam kategorija. Između ostalih, bilo je gostiju i iz daleke Rusije – Sankt Petersburg), Švajcarske, Austrije.

– Želimo ponovo da srušimo rekord i u Prešovu vidimo 70-80 ekipa – kaže Andrea Kundrikova, jedna od organizatora turnira.

Za učestvovanje na turniru, već su izrazile želju neke ekipe iz Bosne i Hercegovine.

Za najuspešnije timove su obezbeđene nagrade, a u toku je i promo akcija, koja za cilj ima da što više približi turnir timovima sa ovih prostora.

Treneri dobijaju smeštaj i ishranu za vreme turnira besplatno, ako se ispune tri uslova:

– Ako se popuni registraciona forma do 15. juna.

– Ako se uplati fee za učestovanje (u zavisnosti od broja ekipa jednog kluba)

– I ako se uplati depozit od 100 Eura po timu

Takođe, organizatori su jako zainteresovani da ugoste i međunarodne sudije, koji bi u tom slučaju došli sa ekipama iz svojih zemalja.  Sudije će dobiti besplatan smeštaj i ishranu, a moguća je i određena finansijska nadoknada.

“Sarius Cup” je posebno zanimljiv za timove koji planiraju turneju po srednjoj Evropi, s obzirom da se nalazi u terminu između poznatih turnira u Mađarskoj (Cell Cup) i Poljskoj (Kielce). To je posebno zanimljivo za ekipe koje žele da prikupe što više internacionalnog iskustva.

Da u pauzi između utakmica neće biti dosadno nikome ko se uputi put Prešova, govori i akva park koji postoji u gradu, a za neke druge, tu je i planetarijum.

Turnir se igra u sledećim kategorijama:

Dečaci – U17/1997/, U15/1999/, U14/2000/, U13/2001/, U12/2002/

Devojčice – A17/1997/, A15/1999/, A14/2000/, A13/2001/, A12/2002/

PRIJAVITE SE – DOĐITE U PREŠOV

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball