Balkan-Handball.com

Dragan Škrbić najavljuje dokumentarac 1993: Moja karijera se deli na PRE i POSLE te utakmice

U novogodišnjoj noći svi ljubitelja rukometa i sporta imaće priliku da uživaju u premijeri dokumentarca „1993“ o čuvenom finalu plej-ofa SR Jugoslavije između Crvene zvezde i Partizan. Projekat produkcije Videostroj koji obuhvata 12 sportskih dokumentaraca započeo je rukometnom pričom s početka devedesetih koja je ostala u kolektivnom sećanju cele nacije. Dokumentarac je urađen po ideji i scenariju urednika Balkan-Handball.com Žike Bogdanovića i podeljen je u dve epizode koje rediteljski potpisuje Nataša Šević.

Prva se bavi šokom zbog neodlaska jedne sjajne generacije rukometaša i rukometašica na Olimpijske Igre 1992 u Barselonu zbog sankcija međunarodne zajednice, a druga čuvenom finalnom utakmicom plej-ofa iz „Pionira“ 23. maja 1993. godine. Interesantno, na istom mestu i istog dana, 27 godina kasnije, pala je i poslednja klapa snimanja.

Sedam meseci kasnije sa nestrpljenjem se očekuje televizijska premijera na TV Arena Sport 1 u sredu od 20.30 časova („Rezolucija 757“) i 21.00 („Bratski rivali“).

– Tema koja apsolutno zaslužuje da se prikaže na ovakav način, kroz film. Ne samo zbog utakmice u „Pioniru“ koja je sama po sebi ušla u istoriju nego i zbog specifičnosti vremena u kojem se odigrala. Za mene je snimanje bilo buđenje uspomena i vraćanje u vreme kada sam igrao iz ljubavi i zadovoljstva sa ljudima sa kojima sam sportski i ljudski odrastao. Moja karijera se deli na pre i posle te utakmice, pre ljubav za sportom, zadovoljstvo i uživanje u igranju, a posle profesionalizam, disciplina, nostalgija. Što bi kralj narodne muzike Šaban, uz koga smo u to vreme slavili i tugovali, otpevao: srce moje deli se na pre i posle nje – rekao je nekada najbolji rukometaš sveta, Dragan Škrbić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *