Balkan-Handball.com

DRUGI PASKIJEV SKALP: Dinamo iznenadio Vesprem u Bukureštu!

U okviru šestog kola grupne faze EHF Lige šampiona, Dinamo je u Bukureštu napravio veliko iznenađenje savladavši favorizovani Vesprem 31:29 (14:13). Rumunski šampion je ostvario drugu pobedu, nakon one nad Vive Kielceom na startu takmičenja, dok je Vesprem pretrpeo drugi poraz (jedini dosadašnji u Poljskoj od Kielcea).

Mogao je Dinamo i da izbegne dramu u finišu, ali ju je tim Momira Ilića napravio serijom 4:0 za 27:27. Bilo je i 28:28, ali su domaći sa dva uzastopna pogotka Ionee rešili borbu u svoju korist.

Gostima nije pomogla ni sjajna partija Petra Nenadića, a nevolja bi mogla biti još veća ukoliko se ispostavi da je Rasmus Lauge, koji se tokom meča uhvatio za nogu i napustio igru uz bolnu grimasu, obnovio povredu koja ga je dugo odvajala od terena.

Dinamo Bucharest – Veszprem 31-29 (14-13)

Dinamo Bucuresti: Valentin Ghionea 7, Raul Nantes 6, Amine Bannour 4, Alex Pascual 3, Mohamed Mamdouh 3, Cedric Sorhaindo 3, Eduardo Gurbindo 2, Christian Dissinger 1, Razvan Gavriloaia 1, Ahmed Nasralla 1.

Veszprem: Petar Nenadic 9, Gasper Marguc 6, Manuel Strlek 5, Jorge Maqueda 3, Yahia Omar 3, Blaz Blagotinsek 2, Kentin Mahe 1.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *