EHF Euro Kup: Hrvatska i podmlađena od Slovačke! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

EHF Euro Kup: Hrvatska i podmlađena od Slovačke!

Reprezentacija Hrvatske sačuvala je maksimalan učinak u EHF Euro Kupu pošto je i drugi put u dva dana bila bolja od Slovačke u Varaždinu. Ovoga puta je domaćin narednog EP pružio nešto jači otpor, ali pobeda favorita nije izostala iako je selektor Hrvoje Horvat izveo potpuno nov sastav- 26:23 (12:13).

Novi, i mnogo teži izazov, balkansku selekciju očekuje u subotu, kada će gostovati Mađarima u Vespremu. Mađari su potvrdili veliki uspon i trijumfom u Španiji (28:30), pa će ovo praktično biti borba za prvo mesto.

Hrvatska je počela u potpuno podmlađenoj postavi, sa Mandićem na golu, te Godecom, Miletom, Načinovićem i Marašom na terenu. Tin Lučin je takođe imao značajnu minutažu, dok se Leon Šušnja lakše povredio sredinom prvog dela. Ovaj puta Horvat je iz tima izostavio Davida Mandića i Grahovca.

Čupić je svih 60 minuta, a Pešić je branio u drugom poluvremenu. Slovaci su napadom 7 na 6 zadali puno problema domaćinu, ali je malo više hrvatskog gasa u nastavku bilo dovoljno da se slomi otpor rivala.

Vodili su gosti i sa tri tazlike, i kontrolisali rezultat do 49. minuta, kada je Matanović sa dva gola doneo poravnanje – 21:21. Načinović i Kušan su pojačali odbranu u centralnom delu, povukli su Pešić, Pavlović i Lučin, pa je završnica pripala „Kaubojima“.

Hrvatska – Slovačka 26:23 (12:13)

HRVATSKA: Pešić (3 odbrane), Mandić (4 odbrane); Mihić 2, Gadža 2, Godec 2, Mileta, Načinović 1, Kušan 2, Čupić 1 (1), Šebetić 3, Matanović 2, Lučin 5 (1), Maraš, Šušnja, Grubišić, Pavlović 5.
SLOVAČKA: Paul (9+1), Žernović; Hruščak 7 (3), Korbel, Mahač 1, Recicar, Kancel, Prokop 1, Duris 3, Pechy 2, Kovacek, Bogar 2, L. Urban 4, Kalafut, Slanjinka 3, Mikita.

Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *