EHF KUP: Želja dočekuje ekipu Karvine - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa EHF KUP: Želja dočekuje ekipu Karvine

EHF KUP: Želja dočekuje ekipu Karvine

zika.bogdanovic
0 komentar

PIŠE: Kristina Krstić

Ekipa Železničara posle velike pobede nad favorizovanim Dinamom u ARKUS ligi započinje i priču na međunarodnoj sceni. Meč protiv Karvine iz Češke biće odigran 16. novembra u Čairu od 18.30 časova, revanš je sedam dana kasnije u Novem Mestu.

Uoči duela sa sa ekipom iz Češke trener Đorđe Teodorović prokomentarisao je stanje u srpskom rukometu.

Sada dolazi ono što je najslađe nastup za svoju družavu. Predstavljaćemo Srbiju u evropskom kupu. Svesni smo mi potpuno da ovo nije takmičenje najvećih razmera, jer u Čelendž kupu ne učestvuju ekipe iz nekoliko najjačih evropskih rukometnih zemalja. Međutim i te ekipe i nacije koje učestvuju su za srpski rukomet veoma ozbiljne. To je ono što mene boli najviše, da je naš rukomet pao na te niske grane da mi u ovom trenutku moramo da strepimo od nacija kao što su Belgija, Luksemubrg… Bilo koje nacije koja radi ozbiljnije od nas. Mi se pripremamo, zaista želimo da na najbolji način reprezentujemo zemlju i da napravimo jedan ozbiljan pomak. Da li je to moguće videćemo u subotu, govorio je Teodorović u dahu, a zatim se osvrnuo na narednog rivala.

Ekipa Banjike iz Karvina je jako dobro poznata oni su pre nekoliko godina u kontinuitetu igrali Ligu šampiona. Zadržali su kostur ekipe to su jako iskusni igrači, ne bih rekao na zalasku karijera, ali u punoj snazi. Jako dugo igraju zajedno, pogledali smo šta mogu i jako su ozbiljan protivnik. Mi nemamo takvog protivnika u ligi. Pobeda nad takvim rivalom bila bi poduhvat.

Pobeda u Pančevu dala je krila niškom timu, igrači priželjkuju pun Čairu i pobedu pred revanš koji je zakazan u nimalo popularnom terminu.

Ne bih trošio mnogo reči o češkoj ekipi, jer ne znam šta bih mogao da kažem. Gledali smo neke utakmice, ali ja ne mogu da procenim koliko su oni kvalitetni zbog protivnika sa kojima su se sastajali. Znam da ćemo dati sve od sebe, nemamo mnogo vremena da se pripremimo, imamo dva dana. Mislim da veća motivacija od toga što smo jedini ostali u Evropi, kakva god da je, ne treba. Očekujem lep odaziv ljudi, dobru predstavu, pogotovo što smo svesni da nam mnogo toga zavisi od ove utakmice. Termin koji su nam zakazali za revanš, da igramo u deset ujutru, nema nikakve veze sa sportom i rukometom, ali mi tu ne možemo ništa. Daćemo sve od sebe da u subotu napravimo što bolji rezultat, a da tamo idemo da vidimo gde smo, ističe igrač Vladimir Jevtić. Saglasan sa njim bio je i kapiten Miroslav Kocić.

Mi moramo da, kao i u domaćem prvenstvu, pobeđujemo kući to nam je cilj. Kao što smo se dogovorili u Čairu ne smemo da izgubimo ni bod, tako da i sada idemo na pobedu. BIlo bi dobro da pobeda bude sa što većom razlikom, jer nas očekuje revanš u Češkoj.

Železničaru će ovo biti 55. meč u Evropi. Ukoliko slavi, niški tim, će upisati jubilarnu 30 pobedu na međunarodnoj sceni.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball