Balkan-Handball.com

Solberg odabrao: Ekberg jedino novo ime u odnosu na tim sa Mondijala

Selektor reprezentacije Švedske, Glen Solberg, odabrao je tim za olimpijski kvalifikacioni turnir koji je na programu od 12. do 14. marta. Selekcija Švedske će se za jedno od dva mesta koja vode na najveću svetsku smotru sporta, planiranu za predstojeće leto, boriti protiv domaćina turnira Nemačke, Slovenije i Alžira. 

Svetski vicešampion će u skoro identičnom sastavu u kojem je ostvario fenomenalan uspeh na Mondijalu u Egiptu pokušati da se izbori za OI. Jedina promena je povratak iskusnog desnog kirla Niklasa Ekbera. Igrač Kila će u rosteru zauzeti mesto Valtera Krinča, koji se odlično pokazao prethodnog meseca u Africi.

Dakle, Solberg se ponovo odlučio da iz tima izostavi vedete poput Lukasa i Andreasa Nilsona, Jespera Nilsena, Simona Jepsona i Linusa Arnesona, dok Apelgrena ponovo neće biti zbog povrede. 

Iako su mnogi shvatili da nekoliko velikih imena švedskog rukometa nije želelo da igra u Egiptu zbog opasnosti od koronavirusa, Ljubomir Vranješ je ekskluzivno za naš portal pojasnio da ih selektor zapravo nije hteo u timu.

GOLMANI

Andreas Palička

Mikael Agefors

Peter Johaneson

LEVA KRILA

Hampus Vane

Lukas Pelas

PIVOTMENI

Maks Darj

Fredrik Peterson

Anton Lindskog

DESNA KRILA

Niklas Ekberg

Daniel Peterson

LEVI BEKOVI

Alfred Jensen

Jonatan Karlsbogard

SREDNJI BEKOVI

Jim Gotfridson

Feliks Klar

Oskar Sanefeld

DESNI BEKOVI

Albin Lagergren

Linus Person

Lukas Sandel

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *