EHF LIGA EVROPE (ŽENE): Nant i Šiofok za titulu! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

EHF LIGA EVROPE (ŽENE): Nant i Šiofok za titulu!

Nakon izuzetno dramatičnih polufinalnih mečeva polufinala EHF Lige Evrope za žene u Baia Mareu, poznato je da će se u nedelju od 18.00 za titulu boriti Nant i Šiofok.

Zanimljivo, obe utakmice završene su identičnim rezultatom, 36:34, s tim što je u duelu Šiofoka i Herning Ikasta odigran produžetak. 

Baia Mare je, kao domaćin završnog turnira, imao ulogu favorita protiv Nanta, ali je francuski tim napravio iznenađenje na krilima briljante Hagnar (11 golova) i De Paule (8 golova) – 36:34 (21:15). Kod rumunskog predstavnika, najefikasnije su bile Munjoz sa sedam i Blom sa šest golova. 

Gordana Mitrović je doprinela pobedi svog tima jednim golom, dok su na drugoj strani Jelena Lavko i Jovana Kovačević pogađale po dva puta.

Još uzbudljivije bilo je u okršaju mađarskog Šiofoka i danskog Ikasta – 36:34 (31:31, 19:18). Horaček sa sedam i Tomori sa šest bile su najefikasnije u ekipi Zdravka Zovka, po pet su dale Ostin i Niombla, a četiri Katarina Ježić. 

Na drugoj strani, Kristensen je postigla osam golova, Skogrand i Bakerud po jedan manje.  Herning Ikast – Baia Mare igraju za utešno treće mesto od 14.45, dok je veliko finale između Nanta i Šiofoka na programu od 18.00.

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *