EHF LŠ: Vesprem slavio u Nantu, Makedonci efikasni! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

EHF LŠ: Vesprem slavio u Nantu, Makedonci efikasni!

Jedan od favorita za najviši plasman i ove sezone, mađarski Vesprem, trijumfalno je započeo novu kampanju u EHF Ligi šampiona. Tim koji predugo čeka na trofej u ovom takmičenju s obzirom na kvalitet tima iz godine u godinu, slavio je na gostovanju francuskom Nantu 28:24 (11:10).

U 41. godini života, Kiril Lazarov je pokazao da je i dalje vrhunska klasa svetskog rukometa, ali njegov performans (pet golova) nije bio dovoljan da finalista iz 2018. uradi nešto više protiv favorizovanog rivala. I u pobedničkim redovima najefikasniji je bio makedonski reprezentativac – Dejan Manaskov koji je takođe pet puta zatresao mrežu, iako je igrao samo u drugom poluvremenu.

Slično kao i na fajnal-foru SEHA Gasprom lige, najveća snaga mađarskog prvaka bio je novajlija među stativama Rodrigo Korales, koji je zabeležio 17 intervencija. Gašper Marguč je doprineo sa tri pogotka, dok su Nenadić i Štrlek po jednom pogodili protivničku mrežu.

Nantes – Veszprem 24-28 (10-11)

Nantes: Adrian Figueras 5, Kiril Lazarov 5, Valero Rivera 4, Thibaud Briet 3, Sebastian Augustinussen 3, Theo Monar 2, Dragan Pechmalbec 1, Eduardo Gurbindo 1.

Veszprem: Andreas Nilsson 5, Dejan Manaskov 5, Mate Lekai 4, Vuko Borozan 4, Yahia Fathy Omar 3, Gasper Marguc 3, Petar Nenadic 1, Manuel Strlek 1, Rogerio Moraes 1, Jorge Maqueda 1.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *