EHF objavio saopštenje o slučaju "Kolstad" - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa EHF objavio saopštenje o slučaju „Kolstad“

EHF objavio saopštenje o slučaju „Kolstad“

zika.bogdanovic
0 komentar

Evropska rukometna Federacija oglasila se saopštenjem o situaciji vezanoj za norveškog šampiona Kolstad, za čije se finansijske probleme (smanjenje plate igračima u naredne dve sezone za 30, odnosno, 20%) saznalo nakon što je klub dobio „wild card“ za učestvovanje u EHF Ligi šampiona 2023/2024.

Kolstad Handball je aktuelni nacionalni šampion Norveške. Kao takav, u junu 2023. podnet je zahtev da klub postane deo Machineseeker EHF Lige šampiona 2023/24.

U okviru procesa registracije za takmičenje, Kolstad Handball je podneo finansijsku izjavu, koju je potvrdila Norveška rukometna federacija, da klub poseduje sva neophodna sredstva, uključujući finansije za učešće u EHF Ligi šampiona.

Zahtev za podnošenjem finansijskog izveštaja je bila mera koju je uveo Izvršni komitet EHF nakon odgovarajućeg predloga na svom sastanku u martu 2023.

Nakon procene svih zahteva za specijalnu pozivnicu i sa dostupnim informacijama, Kolstad Handball je nagrađen vajld kartom za učešće u predstojećoj sezoni Machineseeker EHF Lige šampiona, pri čemu je klub nasledio Elverum Handball koji je bio norveški predstavnik prethodnih sezona.

Medijski izveštaji koji su se pojavili u julu o ekonomskim poteškoćama i mogućim smanjenjem plata u Kolstad Handballu iznenadili su Evropsku rukometnu federaciju, jer je tek preko ovih izveštaja čula za situaciju.

Prošle nedelje, EHF je naknadno zahtevao izjavu od Kolstand rukometa da dobije informacije iz prve ruke. EHF je takođe tražio informacije od Norveške rukometne federacije o nacionalnim procedurama licenciranja njihovih klubova.

Na ove zahteve je odgovoreno, pri čemu je klub naveo da će svi uslovi za učešće u Machineseeker EHF Ligi šampiona 2023/24 biti ispunjeni i da će savez detaljno objasniti svoje procedure koje su dovele do nominacije Kolstad Handballa.

U narednom koraku, dokumentacija će biti predata pravnom sistemu Evropske rukometne federacije na proveru potencijalnog pokretanja pravnih postupaka.

Štaviše, Evropska rukometna federacija će iskoristiti situaciju da dodatno poboljša kriterijume za prijem u EHF Ligu šampiona.

Ovo uključuje analizu sistema igre, zasnovanu na trenutnoj situaciji u klubu i na tržištu iu svetlu postojećih medijskih i marketinških ugovora.

Ovaj proces za definisanje okvira za sezonu 2024/25 i dalje biće intenziviran sa klubovima i na sastancima zainteresovanih strana sredinom oktobra kada će biti zakazano nekoliko radnih sesija.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball