EHF: Privremena suspenzija Dragana Načevskog zbog informacija "TV2" - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa EHF: Privremena suspenzija Dragana Načevskog zbog informacija „TV2“

EHF: Privremena suspenzija Dragana Načevskog zbog informacija „TV2“

Marko Marjanović
0 komentar

Evropska rukometna Federacija (EHF) privremeno je suspendovala člana takmičarske komisije Dragana Načevskog, o čemu je javnost obavestila zvaničnim saopštenjem, u kojem su pojašnjenji razlozi.

Odluka je doneta na sastanku Izvršnog Odbora u četvrtak, a nakon informacija koje su stigle od danske „TV2“, 23. maja. Po navodima pomenutog medija, Dragan Načevski se u januaru 2020. godine sastao sa neimenovanim biznismenom, kako bi razmotrio implementaciju kineskog kluba u SEHA ligu. Navodno postoji video i audio zapis sa tog sastanka, iz kojih se može zaključiti da je jedna od tema bila i nameštanje mečeva.

Kako navodi EHF, pozivajući se na TV2 kao izvor informacije, Dragan Načevski je nekoliko puta odbio da učestvuje u nameštanju utakmica, ali se nije u potpunosti distancirao od ove teme, što je obaveza čoveka na takvoj funkciji,  i time poslao pogrešne signale.

Kako bi se sačuvao integritet sporta, EHF je suspendovao Makedonca dok se ne razmotre svi dokazi. Slučaj će biti pod istragom austrijskih vlasti i samostalnih organa EHF-a.

Iz krovne kuće evropskog rukometa i sami ističu da kvalitet, odnosno verodostojnost informacija TV2 nije dovoljno ispitana, ali da moraju suspendovati Načevskog dok se ne utvrdi njegova nevinost.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball