EHF: Privremena suspenzija Dragana Načevskog zbog informacija „TV2“ – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

EHF: Privremena suspenzija Dragana Načevskog zbog informacija „TV2“

Evropska rukometna Federacija (EHF) privremeno je suspendovala člana takmičarske komisije Dragana Načevskog, o čemu je javnost obavestila zvaničnim saopštenjem, u kojem su pojašnjenji razlozi.

Odluka je doneta na sastanku Izvršnog Odbora u četvrtak, a nakon informacija koje su stigle od danske „TV2“, 23. maja. Po navodima pomenutog medija, Dragan Načevski se u januaru 2020. godine sastao sa neimenovanim biznismenom, kako bi razmotrio implementaciju kineskog kluba u SEHA ligu. Navodno postoji video i audio zapis sa tog sastanka, iz kojih se može zaključiti da je jedna od tema bila i nameštanje mečeva.

Kako navodi EHF, pozivajući se na TV2 kao izvor informacije, Dragan Načevski je nekoliko puta odbio da učestvuje u nameštanju utakmica, ali se nije u potpunosti distancirao od ove teme, što je obaveza čoveka na takvoj funkciji,  i time poslao pogrešne signale.

Kako bi se sačuvao integritet sporta, EHF je suspendovao Makedonca dok se ne razmotre svi dokazi. Slučaj će biti pod istragom austrijskih vlasti i samostalnih organa EHF-a.

Iz krovne kuće evropskog rukometa i sami ističu da kvalitet, odnosno verodostojnost informacija TV2 nije dovoljno ispitana, ali da moraju suspendovati Načevskog dok se ne utvrdi njegova nevinost.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *