Balkan-Handball.com

EHF u Asocijaciji timskih sportova Evrope!

 Prošle nedelje je u sedištu Evropske fudbalske organizacije (UEFA) u Nionu (Švajcarska) potpisan dogovor o formiranju Evropske asocijacije kolektivnih sportova (European Team Sports association)  između šest evropskih sportskih saveza.  Predstavnici najvažnijih timskih sportova na tlu Evrope zaključili su da će asocijacija (ETS) najbolje promovisati, razvijati i zastupati interese sporta na najstarijem kontinentu. Članovi asocijacije su tako postali košarkaška (FIBA Evropa), fudbalska (UEFA), hokejaška (IIHF), ragbi (FIRA – AER), odbojkaška (CEV) i rukometna (EHF) organizacija.

– ETS izražava zadovoljstvo sa novopostavljenim statusom sporta u Lisabonskom sporazumu. Kao odgovorni, profesionalni, demokratski i reprezentativni evropski partneri, ETS takođe izražava želju da sarađuje sa institucijama, kao što su Evropski Parlament, Savet Evrope i Evropska Komisija, a sve u cilju što bolje budućnosti evropskog sporta. ETS podržava stav da specifična priroda sporta bude priznata od strane svih Evropskih institucija.

Nakon potpisivanja dogovora o formiranju ETS, prvi čovek evropskog rukometa, predsednik EHF, Tor Lian, bio je veoma zadovoljan:

– Ovo je veliki dan za evropski rukomet. Pre skoro decenije, 1999, godine, EHF je inicirao platformu za formiranje federacije timskih sportova. Sada je ta ideja institucionalizovana u cilju da reprezentuje interese sporta.

izvor: rss.org.rs, eurohandball.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *