Zvanično: Emil Nilsen i Jonatan Karlsbogard u Barsi, Igropulo pojačava stručni štab! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Zvanično: Emil Nilsen i Jonatan Karlsbogard u Barsi, Igropulo pojačava stručni štab!

Samo par dana nakon Hampusa Vanea, Barselona je prestavila još dva skandinavska pojačanja. Iz Nanta dolazi danski golman Emil Nilsen, a iz Lemga, švedski levi bek Jonatan Karlsbogard. 

Nilsen (25) je potpisao ugovor do leta 2025. godine, i činiće tandem sa Gonzalom Perezom de Vargasom naredne tri sezone. Karlsbogard (27) je ostvario transfer karijere nakon četiri godine u Lemgu. Na prethodnim velikim takmičenjima igrao je sjajno za reprezentaciju Švedske, sa kojom je osvojio Evropsko prvenstvo prethodnog januara. Poput Nilsena, i on je stavio potpis na ugovor do 30. juna 2025. Visoki bek (195) biće od koristi dvostrukom uzastopnom prvaku Evrope na oba kraja terena.

Već u prvoj sezoni na mestu šefa stručnog štaba, Karlos Ortega osvojio je Ligu šampiona. Po njegovoj želji, u pohodu na nastavak dominacije pomagaće mu Konstantin Igropulo, koji je kao igrač branio boje Barse tri sezone (2009-2012). 

Rus grčkog porekla je sarađivao sa Ortegom u danskom Koldingu, gde je bio produžena ruka svog trenera na terenu. Igropulo je završio igračku karijeru 202. u Visli, a potom postao pomoćni trener Dinama iz Stavropolja. Već sledeće sezone je preuzeo ulogu šefa struke, i napravio ogroman uspeh osvojivši nacionalni Kup. 

On će pojačati Ortegin stručni štab u kojem ostaju Tomas Svenson i Đordi Rosel.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *