Balkan-Handball.com

EURO 2020: Hrvatice oslabljene kreću u završne pripreme, Šoštarić: Prvo da vidimo gde smo

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija Hrvatske okupila se u Zagrebu, i odmah nakon testiranja na korona virus krenula put Poreča. Tu će obaviti završne pripreme za Evropsko prvenstvo koje bi trebalo da se od 3. do 20. decembra odigra u Danskoj. 

Reprezentaciju je kao grom iz vedra neba pogodila informacija iz Koprivnice o novom proboju korona virusa u Podravka Vegetu, iz koje dolaze najvažnije rukometašice nacionalnog tima. Uz to, Ana Debelić nije mogla da dođe iz Rusije, pa će se naknadno priključiti timu, kao i Ćamila Mićijević. Zbog toga je selektor Nenad Šoštarić bio prinuđen da sa rezervne liste pozove Ines Domjan.

-Kao i svi ostali, krenućemo sa pripremama i pokušati najpre da vidimo gde smo, čisto fizički, jer svaka igračica ima drugačiji ritam treninga i utakmica. Nakon toga ćemo pripreme potrošiti na taktičke varijante kako bi što spremniji ušli u šampionat – rekao je selektor Šoštarić na okupljanju.

-U celoj ovoj situaciji nije se igralo puno utakmica, do poslednjeg trenutka se ništa nije znalo. Jako sam srećna što smo se okupile i jedva čekam da krene prvenstvo. Gladna sam rukometa, verujem da smo svi. Jedva čekamo da krene – dodala je kapitenka Katarina Ježić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *