Novi nalet koronavirusa u RK Podravka, odložen meč sa CSKA – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Novi nalet koronavirusa u RK Podravka, odložen meč sa CSKA

Meč DELO EHF Lige šampiona između Podravke i CSKA nije odigran u nedelju kao što je planirano, zbog novih pozitivnih slučajeva na KOVID-19 u redovima hrvatskog šampiona, samo par nedelja nakon što je tim izašao iz samoizolacije.

Nakona razgovora predstavnika kluba iz Koprivnice sa predstavnicima EHF-a, predstavnicima CSKA i epidemiološkom službom odlučeno je da se utakmica odloži. Novi datum odigravanja još se ne zna. Prema uputama epidemiologa, sve igračice koje nisu pozitivne moraju u samoizolaciju na deset dana, osim onih koje su već prebrodile virus.

– Ovo nema veze s razumom. Gotovo niti jednu utakmicu nismo pripremali u punom sastavu bilo zbog zaraze, bilo zbog raznih povreda. Pored svega toga, od pojave koronavirusa nemamo ni mogućnost treniranja u jutarnjem terminu u našoj dvorani i verovatno smo jedina ekipa u Ligi šampiona kojoj se to događa. Svakodnevno se susrećemo sa neverovatnim stvarima i to sve treba kako tako podneti. Videćemo šta nas sve zajedno očekuje u narednim nedeljama pa ćemo valjda biti pametniji – rekao je trener Zlatko Saračević nakon odlaganja utakmice.

Sledi reprezentativna pauza zbog Evropskog prvenstva koje bi trebalo da počne 3. decembra u Danskoj.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *