EURO 2022: Turska-Slovenija ODLOŽENO! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa EURO 2022: Turska-Slovenija ODLOŽENO!

EURO 2022: Turska-Slovenija ODLOŽENO!

Marko Marjanović
0 komentar

Reprezentacija Slovenije će ipak morati još da čeka na start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. Nakon što je odložen meč prvog kola zbog pozitivnih rezultata testova na koronavirus u reprezentaciji Poljske, na poslednjem testiranju ispostavilo se da je i među izabranicima Ljube Vranješa dvojica novozaraženih, zbog čega je odložena utakmica u Turskoj, planirana za nedelju u Eskišehiru.

Skoro polovina mečeva dosadašnjeg toka kvalifikacija nije odigrano iz istog razloga. Slovenija se nalazi u Grupi sa Poljskom, Turskom i Holandijom, a u jedinom odigranom susretu u ova dva kola, Holandija je savladala Tursku 27:26.

-Nažalost, kako smo navikli u ovoj novoj stvarnosti, glavni krivac za celu situaciju je pandemija koronavirusa. Zbog nekoliko slučaja zaraze kod rivala nismo igrali sa Poljskom, a u petak uveče smo dobili rezultate poslednjeg testiranja čitave naše delegacije koja se okupila u Zrečeu, a koji su nam otkrili da su i dva naša igrača zaražena. Odmah smo kontaktirali EHF i tursku Federaciju, a već u subotu je doneta odluka da se utakmica odloži – stoji između ostalog u saopštenju RZS

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball